BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,62
ALTIN 2.383,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Salihli, barajını ısrarla istiyor

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa-Salihli’nin tarımı ve enerji tasarrufu için büyük önem taşıyan Yeşilkavak Barajı’nın yapılması yönündeki ısrarını sürdürüyor.

Abone ol

Milletvekili Öz, uzun süredir kalkınma yatırım programında gerekli ödenek ayrılmayan barajın başlamadığını belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmede ihale ve proje sürecinde hızlandırma talep etmiş, kalkınma yatırımı konusunda Bakanlığı göreve çağırmıştı.

Milletvekili Öz, bu hafta ise, barajdan yararlanacak mahalle muhtarları ve kooperatif başkanlarıyla Ankara’da Kalkınma Cevdet Yılmaz’ı ve DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerini ziyaret etti.

Bakan Cevdet Yılmaz ile heyetin görüşmesinde, Yeşilkavak Barajı’nın bölge için önemi ve aciliyeti aktarıldı, barajın yapımıyla birlikte sulama ve enerji tasarrufu sağlanacağı, Salihli’nin tarım ürünleri maliyetinin düşürüleceği ve veriminde artış sağlanacağı kaydedildi.

Yeşilkavak Çayı’ndan boşa akıp giden suyu gördükçe üzüldüğünü belirten Milletvekili Öz, “özellikle Sultaniye tipi çekirdeksiz kuru üzüm, Salihlimizin çok önemli bir ihraç ürünü. Üzümde ve diğer tarım ürünlerimizde, 9 binin üzerindeki üreticimizin çok değerli yatırımları var.

Salihli Üzerine Düşeni Yaptı, Devletten Adım Bekliyor

Ardından, DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileriyle de görüşen heyet, Yeşilkavak Barajı için bilgi alışverişinde bulundu.

Manisa Milletvekili Sakine Öz, görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Salihli, çok büyük oranda damlama sulama sistemine geçti ve kendi altyapısını modern yöntemlerle geliştiriyor. Üreticimiz yatırımda bu kadar öncü rol üstlenirken, devlete de görevler düşüyor. Bakanlıklardan, Yeşilkavak Barajı konusunda aktif görev almasını talep ediyoruz. Salihli, barajla birlikte çok daha iyi verimli ve ucuz maliyetli ürünlere kavuşacak. Yapılacak baraj yatırımı ülkemize kat be kat gelir sağlayacak, inanıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığından, bu konuda gecikmeksizin bir işbirliği bekliyoruz. Su, hayattır, barajlar ise tüm etkileriyle birlikte değerlendirildiğinde, bölgemiz için son derece önem taşımaktadır.”

Bakan Cevdet Yılmaz’la Barajı Konuştular

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Milletvekili Öz, “Salihlimiz'de son derece yaşamsal bir önem taşıyan Yeşilkavak Barajı'nın yapımı için hükümetten taleplerimiz sürüyor... Tarımsal üretim, içme ve kullanma suyu, elektrik enerjisi, verim ve tasarruf için bu baraj acilen yapılmalı. 23 bin dekarı aşacak alanda tarımsal üretimi doğrudan etkileyecek Yeşilkavak Barajı, 9 mahallemizi ve uzun dönemde Salihlimizin geçim kaynaklarını belirleyecek. Kabazlı, Köseali, Kordon ve Yeşilkavak Mahallesi muhtar ve kooperatif başkanlarımızla Ankara'da Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz ve DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük, barajın yatırım programında değerlendirilmesi için talepte bulunduk.

Barajla Gelecek Yatırım Bölgeyi Rahatlatacak

Geçtiğimiz hafta konuyu Orman ve Su İşleri Bakanı Sn. Veysel Eroğlu ile de görüşmüş ve bölgemiz hakkında ayrıntılı bilgi aktarmıştım. Salihlili üreticimiz, tarımda üzerine düşen yatırımı yapıyor, devlet de bu emeğe saygı duyarak üzerine düşen kalkınma yatırımını daha fazla gecikmeden yapabilir, inanıyoruz. Yeşilkavak Barajı için çalışmamız sürecek.” Ifadesini kullandı.

Görüşmeye, Kabazlı Sulama Kooperatif Başkanı Muammer ÇELİK, Kabazlı Mahalle Muhtarı Tuncay KILIÇ, Köseali Mahalle Muhtarı ve Sulama Kooperatif Başkanı Rasim YILDIRIM, Kordon Sulama Koop. Başkanı Yaşar AYANA, Kordon Mahalle Muhtarı Hüseyin YILMAZ, Yeşilkavak Mahalle Muhtarı Yılmaz ÖZSOY, Köseali Mahalle Azası Arif DENİZ katıldı.