BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

BMnin Kenya kaygısı

BM, Kenya'daki şiddet olaylarından son derece kaygılı olduğunu açıkladı.

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kenya'daki şiddet olaylarından son derece kaygılı olduğu ve olaylarda 300 kişinin ölümünden dolayı son derece üzgün olduğu belirtildi.
    
BM Sözcüsü Michelle Montas, Genel Sekreter Ban'ın Kenya'da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaşanan üzücü olayları kaygıyla izlediğini belirterek, Ban'ın Kenya'daki siyasi liderler ile partileri aralarındaki uzlaşmazlıkları diyalog yoluyla barışçıl ve hukuk kuralları içinde çözmeye çağırdığını kaydetti.
    
Ban açıklamasında, Kenya hükümetinin ve siyasi liderlerin masum insanların yaşamlarını koruma sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, şiddet olaylarını durdurmaları gerektiğini belirtti.
    
Ban'ın, ülkede şiddet olaylarının ardından kötüleşen insani durumdan ve pek çok insanın yerlerinden olmasından da ayrıca kaygı duyduğu ve BM'nin Kenya Kızılhaç örgütüne yardım etmeye devam ettiği vurgulandı.
    
Montas, Genel Sekreter Ban'ın Kenya'daki siyasi liderlik, Afrika Birliği ve diğer ilgili taraflarla ülkedeki krizin çözülmesi için temasta olduğunu da belirtti.