BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Medyanın süt dökmüş kedisi!

Ertuğrul Özkök'ün ismi Ertuğrul Sütkök olarak değiştirilmişti Ufuk Güldemir'in sahibi olduğu Habertürk'te.. Bir saat geçmeden analizi yazan kişi süt dökmüş kediye döndü...

Abone ol

Nasıl mı? Bir haber bir saat sonra yayından kaldırılırsa öyle. Ne olduysa, Ufuk Güldemir'in sahibi olduğu sitede, Ertuğrul Özkök'ün ismini Ertuğrul Sütkök olarak değiştiren o analiz yayından kaldırılmıştı.

Habertürk'te yayımlanan analiz yayından kaldırıldı ama, medya siteleri o analizi kayda geçirdi bile. Üstelik analize analiz yazarak...

Dilerseniz önce Habertürk'ün analizini okuyalım:

ERTUĞRUL SÜTKÖK'E SORULAR... SÜTÇÜLÜĞE NİYE MERAK SARDIN?
ANALİZ...
Doğan Grubu süt işine girince, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, "Süt ihtilali"ni keşfetti. Bugünkü yazısında Doğan Grubu'nun yatırımına hiç temas etmeden süt sektörünü masaya yatırdı, sütçülük lobisi yaptı... ANALİZ...

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, bugün gazetecilik mesleğini ayaklar altına aldı. Özkök, Van Gölü'nde canavarı ilk manşet yapan "asparagascı" genel yayın yönetmeni olarak tarihe geçtiği için bu yaptığına da şaşırmamak gerekiyor. Doğan Grubu, Kelkit'te yaptırdığı bir tesisle süt işine girmesine rağmen Özkök bunu yazısında sakladı ve sütçülük lobisi yaptı.
Doğan Grubu'nun sütçülük işine girmesi son derece doğal. Üstelik Aydın Doğan'ın bu tesisi kalkınmamış bir yöremizde yaptırması övgüye değer. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Ancak Hürriyet Genel Yayın Müdürü'nün sanki sütçülükle hiç alakaları yokmuş gibi, yazısında bu ticari ilişkiden tek satır dahi bahsetmeden, sütçülük sanayi lobisi yapması son derece ayıp!
Ertuğrul Özkök'ün gazetecilik mesleğine çok büyük katkıları olmadığı, öteden beri bilinen bir gerçek. Maslahatçılık mesleğine engin katkısı ise Makyavel'i özletecek düzeyde. Sütçülük mesleğine tutkusu ise belli ki efsaneleşecek...

Evet Habertürk'ün yayından kaldırdığı analiz işte böyle. Analizi okuduktan sonra hemen not düşmekte fayda var. Habertürk'te yazılan analizlerin altında imza olmasa da, Ufuk Güldemir tarafından yazıldığını herkes biliyor.

Şimdi Habertürk'teki analizi okurlarıyla paylaşan sitelerin analizine bakalım. Önce www.superpoligon.com (www.superpoligon.tv) :

Daha önce çeşitli vesilelerle biraraya gelen Ufuk Güldemir ve Ertuğrul Özkök'ün yakınlıkları da dikkat çekmişti. Habertürk'ün Özkök aleyhine kampanya başlatmasının arkasında neler var?

Habertürk web sitesi olarak yayına başladığında gerçekten başarılı bir profil çizdi. Türk medyasının alışık olmadığı bir tarz ve üslupla olayların üzerine giden, 'kimsenin yazamadığını yazan', elindeki sınırlı imkanlarla iyi bir gazetecilik örneği sergileyen Habertürk, aynı başarıyı gazete ve televizyonculukda da göstermeyi hedefledi...
 
Grubun gazete denemeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Televizyonun ise başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Habertürk grubu büyürken yayın politikasında dikkat çekici bir törpülenme oldu. Eski bağımsız yayıncılık anlayışı sona erdi. Diğer medya gruplarının yaptığı gibi bazı güç ve sermaye kaynaklarına yönelik 'operasyonel' çalışmalar başladı.
 
Örneğin, TMSF ve başkanı Ahmet Ertürk'e çok yakın duran Habertürk'ün bunun ödülünü nasıl aldığı hala dillerde. Uzun süredir grubu satmak isteyen Ufuk Güldemir'in milyon dolarları bulan vergi borcu olduğu da iddialar arasında...
 
Güldemir'i son rahatsız eden gelişme ise İnternet Medyası Derneği oldu. Hadi Özışık'ın başkanlığındaki derneğin gösterdiği başarı Güldemir'i kızdırdı. Ertuğrul Özkök'ün yazısı da Derneğin 'resmen tanındığını' ortaya koyunca Güldemir küplere bindi.
 
Şimdi o yazınının intikamını almaya çalışan Güldemir, İnternet ihalesini de kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Ve Medyafaresi'nin analizi:

"El Asparagas"ın intikamı mı? Habertürk önce Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ü hedef aldı, sonra haberi geri çekti!Habertürk, Özkök'ü yerden yere vuran bir analizle Hürriyet'e karşı savaş başlattı. Ancak şu sıralarda bu analiz Habertürk'te yayından kaldırılmış görünüyor!

Bizim yorumumuzu başlıkta özetlemiştik, tekrarlayalım:

MEDYANIN SÜT DÖKMÜŞ KEDİSİ