BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

BM'den Suriye için yardım toplantısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'ye gönderilmek üzere toplanacak insani yardım paketi için bu ay sonunda bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 2013 yılının ilk yarısında Suriye'ye gönderilmesi planlanan 1,5 milyar dolarlık insani yardım paketi için bu ay sonunda bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

BM Sözcüsü Martin Nesirky, ülke içinde ve dışında yaşayan 5 milyondan fazla Suriyelinin acılarını hafifletmek için Ban'ın bağışçı ülkelerden yardım çağrısında bulunacağını bildirdi.

Nesirsky, Kuveyt'te hükümet tarafından yarın düzenlenecek toplantıyı, ''ülkedeki yardım fonu açığını kapatmak için zamanlaması iyi, çok ihtiyaç duyulan bir fırsat'' olarak niteledi.

Suriye'de yerlerinden olmuş 2 milyonun üzerinde kişinin bulunduğu, 540 bini aşkın kişinin de komşu ülkelere sığındığı belirtiliyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, ülke dışına sığınan kişi sayısının, gelecek yılın haziran ayında 1 milyonu geçebileceği uyarısında bulunuyor.