BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.450,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

BM özel danışmanı Ankara'ya geliyor

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Dışişleri Bakanı Davutoğlu görüşecek.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmek için yarın Ankara'ya gidecek.

BM Kıbrıs Barış Gücü'nden (UNFICYP) yapılan açıklamaya göre, Downer, Ankara'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.
Downer'in, Davutoğlu'nun yanı sıra başka Türk yetkililerle de görüşeceği belirtildi.

Bu arada, Rum Fileleftheros gazetesi, Downer'in Ankara'ya, KKTC'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertesi günü, “Kıbrıs sorununda bundan sonra atılacak adımları görüşmek üzere gideceğini” iddia ederek, şu yorumda bulundu:

“BM yetkilileri, özellikle KKTC'deki seçimlerden sonra ne olacağı konusuyla ilgileniyor. BM, Eroğlu'nun Talat'ın önüne geçeceğini, ancak seçmenin sayısal büyüklüğünden dolayı her şeyin ters yüz olabileceğini değerlendiriyor. BM şimdilik planlarını Derviş Eroğlu'nun kazanacağı ve Mehmet Ali Talat'ın dışarıda kalacağı ihtimali temelinde yapıyor. Gerek BM gerekse yabancı hükümetler Talat'a yardımcı olma ve onu güçlendirmeye çalışmaları için 18 Nisana kadar zaman bulunduğunu değerlendiriyorlar.”

Öte yandan, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Şubatta Kıbrıslı Türk ve Rum gazetecilere yaptığı ve Rum basında yayımlanan Kıbrıs sorununa ilişkin son açıklamalarına destek veren BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer'e, Kıbrıs Rum kesiminden bazı siyasiler tepki gösterdi.