BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  DÜNYA

BM İsrail'in yıkımını üzüntüyle karşıladı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Doğu Kudüs'teki bir otelin Yahudi yerleşimelerine yer açılması için yıkılmasını esefle karşıladı.

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimlerine yer açmak maksadıyla Çoban Oteli yıkmasını ''esefle'' karşıladı.

BM Sözcüsü Martin Nesirky tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreterin, İsrail'in dün Yahudi yerleşimlerine yer açmak için Doğu Kudüs'te,Filistin semtinin kalbinde Çoban Otelini yıkmasından esef duyduğu, bunun İsrailliler ve Filistinliler arasındaki gerginliği artıracağını düşündüğü bildirildi.

Açıklamada, İsrail'in, yasadışı Yahudi yerleşimlerin genişletilmesine ilişkin uluslararası endişeyi önemsememesinin de oldukça üzücü bir durum olduğu belirtilerek, ''Bu tür hareketler, İsrail-Filistin sorununa müzakereler yoluyla bir çözüm bulunması olasılığına ciddi şekilde zarar vermektedir'' denildi.

Genel Sekreter, açıklamasında, İsrail hükümetini bir kez daha Filistin topraklarında yapılan Yahudi yerleşimlerini dondurmak için gerekli adımları atmaya çağırdı.