BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.411,65
HABER /  DÜNYA

İşte ABD'li paralı askerlerin Bağdat terörü

Amerikan sivil güvenlik şirketi Blackwater'a bağlı özel komandoların Bağdat yollarında estirdiği teröre inanamayacaksınız.

Abone ol

Seyir sahildeyken makineli tüfeklerle araçlara kurşun yağdırıyorlar, önünde giden jipe arkadan çarpıyorlar. Yetmiyor yol kenarında yürüyen kadına çarpıp yollarına devam ediyorlar. Önlerine çıkan araçlara çarparak yol açıyorlar.

Irak'a "özgürlük" için girdiler, en acımasız yöntemlerle Irak'ta boy gösterdiler. Saddam dönemine rahmet okutan uygulamalar ABD'nin öteki yüzünü gözler önüne seriyor.

Irak'taki birçok işkence ve öldürme olayında Blackwater'ın paralı askerlerinin imzası bulunuyordu. Ntvmsnbc sitesi dehşet görüntülere yer verdi.

ABD'nin en köklü dergisi Harper's Magazine, ABD işgali sırasında Irak'ta görev yapan sivil güvenlik şirketi Blackwater'ın paralı askerlerinin Bağdat sokaklarındaki terörünü gösteren videoları ilk kez yayınladı.

Harper's Magazine'da Charles Glass imzalı "Savaşçı Sınıf" adlı makalede, Blackwater'ın Irak'ta görev yaptığı dönemde değişik tarihlerde çekilmiş video görüntüleri ve fotoğrafları yayınlandı. Glass'ın Irak'ta Blackwater için çalışmış bir kaynaktan aldığı görüntülerde, günlük yaşam içinde Irak halkına uygulanan terör açık bir şekilde görülüyor.

Harper's Magazine tarafından yayınlanan ilk video görüntüsü "Bağdat, Irak, Mayıs-Eylül 2005" tarihini gösteriyor. Blackwater'a ait bir konvoy hızla kentin içinde ilerliyor.

Blackwater'a ait bir araç, trafiğin içine daldıktan sonra hızla yoluna devam ediyor. Araç önüne çıkan bir arabayı ezdikten sonra hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor.

TRAFİKTE YAYLIM ATEŞİ

M4A1 makineli tüfeğiyle, konvoyun geçişi sırasında durdurulmuş araçlara ateş ediliyor. Ateş eden özel güvenlik çalışanı kendinden o kadar geçmiş durumdaki, park halindeki araçları da unutmuyor. Blackwater'a ait askeri araç önündeki arabaya arkadan çarparak, arka camını tuzla buz ediyor.

KADINI EZİYORLAR

Caddede karşıdan karşıya geçmek isteyen Iraklı bir kadına çarpan Blackwater'a ait araç, hiç durmadan yoluna devam ediyor. Sadece aracın içindeki bir Blackwater çalışanı "Oh, aman tanrım" diye bağırıyor

HELİKOPTER HEDEF GÖZETMEKSİZİN ATEŞ AÇIYOR

Sivil güvenlik şirketi Blackwater'a ait bir helikopter Bağdat semalarında seyir halinde. Helikopter hedef gözetmeksizin caddede gördüğü her şeyin üzerine ateş ediyor.