BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Erdoğan Aydın Doğan'ı böyle fırçaladı

Trump Towers Mall'ın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirisi damga vurdu

Abone ol

Doğan ailesinin yaptırdığı Trump Towers Mall'ın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirisi damgasını vurdu:

"Yeni inşa edilen konut ve işyerlerinde Towers gibi mall gibi kelime ve kavramların tamamının Türkçe'de aslında güzel karşılıkları var.  İstanbul Türkçesi ülkemizin artan dış ticaretine paralel olarak, yatırımcılarımızdan Türkçe hassasiyetini görmek istediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum."

Erdoğan, ayrıca İstanbul Modern'in yıkılacağı yönündeki haberleri de sert bir dille yalanlayarak, "Ben başbakan olduğum sürece bu gerçekleşmeyecek" dedi.  

 İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları:

YENİ OTEL İHTİYACIMIZ VAR

İstanbul son dönemde geniş bir coğrafyanın ticaret merkezi. Az önce sayın Doğan'a sordum ve yüzde 80 gibi bir doluluk oranı olduğunu gördüm. Burada 400 milyon dolarlık bir yatırım yapacaksınız ve bunun yüzde 80 gibi doluluk olması çok önemli.

Uluslar arası zirvelerle İstanbul'un adının duyulmasını sağladık, finans merkezi olmasıyla da özellikle Anadolu yakasında finans kuruşlarımız yatırımlarını yapmaya başladı.

Şimdi neresi olursa gel yap manasında değil İstanbul'da bir yerleşim planının olduğunu ifade etmek istiyorum. İstanbul'un tarihi değerini korumak için yoğun bir çaba içindeyiz. Yoğun talebe karşı İstanbul'daki otellerimiz talebe yanıt veremiyor bu yüzden yeni otel yatırımlarına ihtiyacımız var.

AYDIN DOĞAN'A SİTEM ETTİ

"Daha önce bir alışveriş merkezinde dediğim gibi, yeni inşa edilen konut ve işyerlerinde Towers gibi mall gibi kelime ve kavramların tamamının Türkçe'de aslında güzel karşılıkları var. Türkçe yüz milyonlarca insanlar tarafından konuşuluyor.

İstanbul Türkçesi ülkemizin artan dış ticaretine paralel olarak, yatırımcılarımızdan Türkçe hassasiyetini görmek istediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.

İstanbul küresel bir şehir uluslar arası bir markadır ama burada en zor haliyle Türkçeleşmiş Türkçeyi benimsersek çok önemli bir adım atmış oluruz."

BOĞAZ'DAKİ ÇİRKİNLİKLERİ TEMİZLEYECEĞİZ

Marmaray'ı inşa ederken de tarihi yapılara ve eserlere dikkat ediyoruz ve bu bizim için 3-4 yıl gibi gecikme anlamına geldi. Boğazdaki doğal yapının korunması için dikkatli olarak çalışmaya devam ediyoruz. Dünyada müstesna ülkelerde olan güzellikler, ulaşım kolaylıklarıyla İstanbullularımız tanışacak.

Yeni düzenlemelerle, yeni nazım plan uygulanmasıyla kontrollü bir yapılanma süreci başlattık. Bu süreçte Boğaz'ı yeniden ele alacağız. Boğaz'daki çirkin görüntüyü değiştireceğiz. En ufak bir geri adım yok. Galataport, Haydarpaşaport, Yassıada... İnşallah Yassıada sadece Yassıada olmaktan çıkacak. Proje olarak Kanal İstanbul da sahibini bulacak. İstanbul'a yıllık kapasitesi 100 milyon kişi olan havaalanını da yapacağız. İstanbul'da kültürün bozulmasına, tabi hayatın yok edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Eski istanbulu korurken, yenileri de ona göre inşa edeceğiz.

O HABERİ YALANLADI

İstanbul modernin yıkılacağı yönündeki haberlere üzüldüm. Ben bu ülkede Başbakan olduğum sürece İstanbul modern orada durmaya devam edecektir. Aynı şekilde yan tarafındaki antrepoyu da Mimar Sinan Üniversitesine vererek, orayı bir sergi merkezine dönüştüreceğiz. Tüm yönetime, Doğan ailesine ve ortaklarına çok teşekkür ediyorum