BIST 10.349
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.458,84
HABER /  DÜNYA

Obama'nın başı gençlerle dertte

Amerika'da yapılan bir ankete göre Başkan Barack Obama’nın Kasım ayında yapılacak olan seçimlerde gençlerden oy alması zor görünüyor.

Abone ol

Georgetown Üniversitesi'ndeki Din Barış ve Dünya Olayları Merkezi'nin 18 ile 24 yaş arasındaki genç seçmenlerle yaptığı bir anket sonucunda; ankete katılanların yarısından daha azının Obama'nın yeniden başkan seçilmesini istediği belirlendi.

2008 yılındaki seçimlerde genç seçmenlerin yüzde 66'sı Başkan Obama'ya oy verirken, John McCain ise gençlerin sadece yüzde 32'sinden oy alabilmişti. Bu yıl yapılan ankete katılanların ise; sadece yüzde 48'i Obama'nın tekrar seçilmesini istediğini söylerken, yüzde 41'i Mitt Romey'in seçilmesini istediğini belirtti.

The Atlantic Dergisi'nin haberine göre; Obama bu seneki rakibi Mitt Romey ile karşılaştırıldığında, genç seçmenler tarafından daha çok destek görüyor. Bu açıdan bakıldığında; anketin sonucu Obama'yı rahatlatabilir fakat bundan dört yıl öncesi ile kıyaslandığında, gençlerden Obama'ya gelen desteğin farkedilir bir oranda azaldığı bir gerçek.

Ankete göre; 18 ile 24 yaş arası genç seçmenlerin yüzde 52'si Obama hakkında olumlu düşünürken, sadece yüzde 32'si Romney hakkında olumlu düşünüyor. Ayrıca yapılan ankette, Obama'nın genç destekçilerinden yüzde 72'si onun için oy vermenin heyecan verici olduğunu söylerken, Romney'in genç destekçilerinden sadece yüzde 54'ü aynı heyecanı paylaştığını dile getirdi.