BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,51
HABER /  POLİTİKA

Bizi yaka paça alsınlar

Polis zoruyla ifade krizi çözülebilmiş değil. DTP'lilerin tavrında değişiklik yok. Hatta kararlı bir duruş var..

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- TBMM ve siyaset gündemini son günlerde gerginliğe sürükleyen DTP'li milletvekillerinin polise ifade verip vermeyeceği konusu siyasi krize dönüşüyor.

DTP'liler, ilk gün gösterdikleri, "ifade vermeyiz" tavrı, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, "sessizce ifade verseler, sorun büyümese" yaklaşımına karşın, değişmedi.

DTP'li Sırrı Sakık, İNTERNETHABER'in sorularını yanıtlarken, "Hakkında yolsuzluk, cinayet nedeniyle fezlekesi olanların dokunulmazlıkları dururken, onlara dokunulmazken, düşüncemiz nedeniyle bizim polis ifadesine yaka paça götürülmemiz isteniyorsa, buyursunlar yapsınlar. Biz kendiliğimizden ifadeye gitmeyeceğiz" dedi.

Sakık, dokunulmazlık fezlekelerinin Anayasa 14. Maddesi kapsamında olmadığını ancak kendilerine atılı iddiaların 14. Madde kapsamında değerlendirildiği ve hukuksal boyutu olduğu yolundaki yorumlara karşılık da şunları söyledi:

BAŞBAKAN DA İFADE VERSİN
"Biz aylar önce hatta iki yıl önce bu konunun bir gün gündeme geleceğini ve sıkıntı yaratacağını söyledik. TBMM Başkanına da AKP'lilere de konuyu anlattık. AKP'lilere kendilerinin de böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalabileceklerini söyledik. Bu sorunu çözelim, birlikte Anayasa değişikliği yapma önerisinde bulunduk. Ama bizi dinlemediler. Şimdi konu önlerine gelince, bizden fedakarlık isteniyor. Neden hep bizden fedakarlık isteniyor? Anayasayı değiştirsinler. Ya da dokunulmazlıkları tümüyle kaldırsınlar. Bunu da yapmıyorlarsa Başbakan da gidip ifade versin sessizce, biz de verelim. Hiç birini yapmıyorlar, bize gidip ifade verin diyorlar. Bunu kabul etmeyiz. bizim de siyasi tabanımız var."

YAKA PAÇA ALACAKLARSA, ALSINLAR
Sakık, Kürt açılımı ve Kürt sorununun çözümü için atılan son günlerdeki adımların bir yumuşama ortamı sağladığını, kendilerinin de siyasi gerginlik çıkartılmaması için iyi niyetli bir girişimde bulunup, TBMM Başkanı Toptan'ın önerisi doğrultusunda hareket edip etmeyecekleri sorusuna ise; "kesinlikle kendiliğimizden gidip ifade vermeyeceğiz. Biz her gün polisle muhatap olmak zorunda kalırız. Bunu istemiyoruz. Bizim milletvekilllerimize saldırılar var, bir çok milletvekilimize polis saldırısı yapıldı. Bu konuda kesin kararlıyız. Biz gitmeyeceğiz. Bizi 1994'te olduğu gibi yaka paça Meclis'ten alacaklarsa alsınlar. Biz bir mücadele veriyoruz. Bu konuda kararlıyız" dedi.