BIST 10.190
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.403,47
HABER /  DÜNYA

Biz Ferhatız, sizler de Şirin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, laf siyaseti değil hizmet siyaseti yaptıklarını belirterek, "Biz Ferhatız, sizler de Şirin" dedi.<br/>Başba...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, laf siyaseti değil hizmet siyaseti yaptıklarını belirterek, "Biz Ferhatız, sizler de Şirin" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sarayköy ve Tavas’tan sonra Acıpayam’da da toplu açılış gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan Tavas’taki toplu açılış töreninin ardından başbakanlığa ait helikopterle Acıpayam’a geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Acıpayam’da da toplu açılışlar çerçevesinde TOKİ tarafından yapılan 100 yataklı Acıpayam Devlet Hastanesi’nin ve Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksek Okulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine, Başbakan Erdoğan’la birlikte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala katıldı. Başbakan Erdoğan konuşması sırasında sık sık Rabia işareti yaparak Mısır’da yaşanan olaylara göndermelerde bulundu.

BİZİM SİYASETİMİZ LAF DEĞİL HİZMET ESERİDİR
Başbakan Erdoğan, laf siyaseti değil hizmet siyaseti yaptıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, “Bizim siyasetimiz hizmet eseridir, laf siyaseti değil. Biz eserlerimizle konuşuruz, lafla değil. Birileri de bol bol laf eder. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, enerjide, tarımda, aklınıza ne gelirse, tüm alanlarda Türkiye’mizin alt yapı, üst yapı eksiklerini giderdik, gideriyoruz. Türkiye’yi 3 katta büyüttük. Beyler, hanımlar sizden çok önde. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu siyaseti sürdüreceğiz. Ülkemizi 3 kat daha büyüteceğiz. Bize desteğini esirgemeyen tüm vatandaşlardan hayır dualarını eksik etmemelerini istiyorum. Denizli kabuğunu kırdı. Eskiden Denizli merkez ilçe belediyesiydi. Gerçek Denizli Belediyesi 30 Mart 2014’ten sonra olacak. Denizli Belediyesi artık ilçe belediyeleriyle çalışacak. Acıpayam’a hizmet daha farklı gelecek. Alt yapı, kanalizasyon, içme suyu hizmetlerini Büyükşehir belediyesi yapacak. Artık köy olmayacak, köyler mahalle olacak. Bu mahallelerin hizmetlerinden Büyükşehir belediyesi sorumlu olacak. En ücra köye artık ulaşmamak diye bir şey bundan sonra yok. Biz damdan düştük. Bu kardeşiniz İstanbul’u idare etti. Oradan buraya geldik” diye konuştu.

ANA MUHALEFETİN BAŞKANI EVLERE ŞENLİK
Ana muhalefet genel başkanının evlere şenlik olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Bir şey daha hatırlatmam lazım. Damdan düşmeden bu iş olmaz. Ana muhalefetin bir genel başkanı evlere şenlik, yeter ki öyle olsun işimize yarıyor. Dün bir yerde konuşuyor. Hala Türkiye dışarıdan hayvan getiriyor diyor. O işler bitti artık. Bu kurbanda tamamen kendi yetiştirdiğimiz hayvanları keseceğiz. İthal dönem bitti. Acıpayam ona cevap veriyor. On binlerce süt hayvanını Acıpayam kendi burada besliyor. Ama sorsan haberi yoktur. Bilmez. Türkiye 4 bir yandan büyüyor, et, süt hayvancılığında ciddi bir artış var. Bu işler artık bilimsel gidiyor. Veteriner, ziraat fakültelerimiz yaygınlaşıyor. Burada yetişen gençlerimiz köylere gidiyor. Bu adımları attık. Her türlü desteği tarımda sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. Artık Türkiye hayvan ihraç eden ülke haline gelecek. Bu adımları da atıyoruz. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de ziraat bankasının çiftçiye verdiği kredinin faizi yüzde 59’du. Şimdi sıfır ile 7 arasında. Üstelik de gıdım gıdım kredi veriyordu. Şimdi o kredi 10 katı. Halk bankası esnafa yüzde 46-49 faizle kredi veriyordu. Şimdi o da aynı şekilde 0-7 aralığında nereden nereye geldik” dedi.

BİZ BU ÜLKEYİ DEMİR AĞLARLA ÖRDÜK ONLAR DEĞİL
Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinden beri Türkiye’yi geliştirdiklerini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ah benim Acıpayamlı kardeşim. 11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Halep oradaysa arşın Acıpayam’da. Denizli’nin havaalanı var mıydı? Bizimle geldi. Geldiğimizde Türkiye’de 26 havaalanı vardı, şimdi 51 havaalanı var. Bu modern Türkiye olmanın adımlarıdır. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak lafla değil, uygulamayla olur. Demir ağlarla ördük diyorlar. Gazi bu ifadeyi kullandı ama arkasından gelenler demir ağ diye bir şey yapmadılar. Biz yaptık. Biz Türkiye’yi demir ağlarla örüyoruz.

BOĞAZIN ALTINDAN HIZLI TREN YAPIYORUZ
Boğazın altından hızlı tren yaptıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Bu denizin altından değil, üstünden gitse bunlar yürümeyi bilmiyor derler. Bunların geçmişindekiler de böyleydi 62 metre derinlikten boğazı geçiyoruz. 2 tane altlı üstlü tüp geçit yapılıyor otomobiller geçecek. 2015’e yetişecek. Hızlı tren 29 Ekim de açılıyor. 3’üncü köprüyü de yapıyoruz. O da 2015 de açılacak. Denizin üstünden de altından da bütün hizmetleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

BİZ FERHATIZ, SİZ ŞİRİN
Başbakan Erdoğan Acıpayamlılara seslenirken kendilerinin Ferhat, halkın ise Şirin olduğunu söyledi ve Şirin’e ulaşmak adına dağları deleceklerini belirtti. Başbakan Erdoğan, “Helikopterimizi yapıyoruz İtalyanlarla birlikte. Gemilerimizi de kendimiz yapıyoruz. Aşk başka bir şeydir sevda başka bir şeydir. Biz aynen Ferhat’la Şirin gibiyiz. Biz Ferhat’ız siz Şirin’siziniz. Ferhat dağları deldi, bize diyorlardı ki delemezsiniz. Tüm dağları deliyoruz. Aşılamaz denen yerleri aşıyoruz. Milletle devleti buluşturuyoruz. Bizden öncekiler bunu yapamadılar. Devletle milleti düşman hale getirdiler, biz barıştırdık, kucaklaştırdık. Biz milletimizi Türküyle Kürdüyle, Lazı Gürcüsüyle, Romanıyla Allah için seviyoruz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bizim farkımız var. Biz Mısır’da esmayı şehit ediyorlar ordayız. Suriye’de 100 binleri şehit ediyorlar ordayız. Biz Myanmar’da katliam var ordayız. Dünyanın neresinde olursa olsun. Kenya’da adı sözde Müslüman olanlar orada insanları haince öldürdüler biz oradayız. Çünkü İslamda terör yoktur. İslam barıştır. Müslümanla teröristi bir araya koyamazsınız. Bunlar İslam adına temsil yetkisi yoktur. Denizliyi 30 Mart seçimlerinde sandıktan farklı bir şekilde yetkiyi alacağız. Modern bir Denizli’yi tüm ilçeleriyle birlikte ayağa kaldıracağız. 30 Mart’ta hem Büyükşehir seçeceksiniz, hem de Acıpayam belediye başkanını seçeceksiniz. Bunun yanında il genel meclis üyesi seçmeyeceksiniz. Meclis üyesini seçeceksiniz, onlar da Büyükşehir belediyesi meclis üyesi seçecek. Büyükşehir ilçe belediyesi el ele verecek çok daha güçlü ve modern Acıpayam’ı inşa edeceğiz. Daha yeşil, üst ve alt yapısıyla bir Acıpayam inşallah. Biz bunları göreceğiz. Eser müessiri ile değerlidir. Selimiye dediğiniz zaman Mimar Sinan’la değerlidir. Süleymaniye Mimar Sinan’la değerlidir. Mimar Sinan ki kısa hayatına 780 civarında eser yerleştirdi. Bunların içinde, camiler, kervansaraylar, hamamlar, köprüler var. Bu ne hayat, ne inanç ne azim bu. Aşk başka bir şeydir. İnanırsan dağları delersin. O insanlar o şartlarda o eserleri inşa ettiler. Biz hizmetkarız. Hamdolsun Acıpayamlıya yakışan eser olarak sizin hizmetinizde.
Açılış töreninin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Acıpayam Devlet Hastanesi’ni gezdi. Gezinin ardından Başbakan Erdoğan yine başbakanlığa ait helikopterle Çivril’de de toplu açılışlarda bulunmak üzere Acıpayam’dan hareket etti.
(İHA)