BIST 10.170
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.390,46
HABER /  DÜNYA

Sarıgül’ün konvoyunda kaza: 2 yaralı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mardin’e gelerek Ahmet Türk’ün ağabeyinin taziyesine katıldı. Karayolu ile Derik ilçesine bağlı Günd...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mardin’e gelerek Ahmet Türk’ün ağabeyinin taziyesine katıldı. Karayolu ile Derik ilçesine bağlı Gündoğdu köyüne giden Sarıgül’ün konvoyunda bir araç takla attı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve beraberindeki heyetle Mardin Havaalanı’ndan Derik ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde kurulan taziye çadırına gelerek taziyelerini bildirdi. Sarıgül’ü taziye yerinde Ahmet Türk karşıladı. Burada Sarıgül’e acı kahve ikramı yapıldıktan sonra yemek yenildi. Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler taziyeye giderken Kızıltepe çıkışında Bölge Trafik Müdürlüğü yakınlarında konvoyda bir otomobil takla attı. Kazada ölen olmazken, iki kişi yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla yaralılar Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu açıklandı.
Taziye yerinden ayrılırken basın mensuplarına açıklamada bulunan Sarıgül, "Birlikte milletvekililiği yaptığımız Türk siyasetinin son derece önemli barış için demokrasi için bireyin özgürlüğü için gerçekten son derece önemli olan bir isim Ahmet Türk ağabeyimize taziye için buradayız. Bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah’ım taksiratını affetsin. Bu gün burada gördüğüm yurttaşlarımızın olağanüstü ilgisi Ahmet Türk ailesinin ne kadar sevildiğini gösteriyor. Vermeden almak Allah’a mahsustur. Türk ailesi sevgi üzerine hemşehrileri arasında Türkiye’de sevgi üzerine dünyalar kurmuş bu taziyede bir kez daha bunu gördüm" dedi.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
Türkiye’nin önemli günlerden geçtiğini kaydeden Sarıgül, "Yarın önemli bir paket açıklanacak bütün arzumuz şudur. Açıklanacak olan bu paket demokrasi adına barış adına özgürlükler adına bireyin mutluluğu adına inşallah ve inşallah bütün ulusumuzu bütün yurttaşlarımızı kucaklayan bir paket olur. Tabi gönül arzu ederdi ki bu paket açıklanmadan önce parlamentoda gurubu bulunan bütün siyasi partiler bütün sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülerek bu paket hazırlansın. Yarın paket açıklanacak. Ama pakette ne olduğunu sadece iktidar partisi bilmekte oysa böylesine önemli konularda senin açıkladığın paket benim açıkladığım paket olmaz bu paket bütün demokrasiyi kapsaması lazım bu paket açıklandığı zaman AK Parti’ye oy veren yurttaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren yurttaşlarımız Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren yurttaşlarımız BDP’ye oy veren yurttaşlarımız herkes demeli ki evet bizim düşündüğümüz paket bu paket demokraside barışta özgürlükte bu paketin içinde var çünkü benim kendi anlayışım böylesini önemli konularda kesinlikle iç politika hesabı yapılmamalı böylesine önemli konularda kesinlikle oy hesabı yapılmamalıdır. Bu paket açıklandığı zaman Laz yurttaşlarda Boşnak yurttaşlarda Arap yurttaşlarda Kürt yurttaşlarda bütün ulus demeli ki evet bizim arzu ettiğimiz paket açıklandı. Bu pakette senin görüşün benim görüşüm olmaz isterdim ki herkesin görüşü olsun ve bütün ulusun görüşü olsun bu paket açıklandığı zaman yüzde 10 yurttaşımız yüzde 20 yurttaşımız yüzde 30 yurttaşımız memnun olur da diğer yurttaşlarımız memnun olmazsa doğru bir anlayış olmaz benim en büyük arzum şudur böylesine önemli konularda yarın açıklanacak pakette de yüzde 100 yurttaşlarımız mutlu olmalıdır ve yüzde yüz yurttaşlarımızın inşallah yüzü gülmeli diye düşünüyorum" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kampanyalarını izlediğini aktaran Sarıgül, "Ben arzu ediyorum ki İstanbul’da sevgi kazansın Mardin’de Şırnak’ta Batman’da Trabzon’da Rize’de Artvin’de İzmir’de Mersin’de Sinop’ta Kastamonu’da Trakya’da da sevginin kazanmasını istiyorum. Benim bütün arzum İstanbul’da sevgi kazanacak Türkiye’de sevgi kazanacak İstanbul’da ötekisi olmayan bir sevgi kazanacak daha sonra Türkiye’de bütün yurttaşlarımız birbiriyle kucaklaşacak" şeklinde konuştu.
(İHA)