BIST 10.110
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.408,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Biz babamız olsa bırakırız

Suriye'de yaşanan katliama sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Esad ile arası iyiydi" eleştirisine cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Suriye'de öldürülen siviller vardı. Hama'da yaşanan katliama ateş püsküren Erdoğan, kendisine yöneltilen "aranız iyiydi" eleştirilerine şu cevabı verdi:

ÇİZGİDEN KOPULDUĞU ANDA

"Doğrudur, vardı, ailece görüşüyorduk. Ama çizgiden kopulduğu anda biz babamız olsa bırakırız. Çünkü biz Hakkı ayağa kaldırmaya memuruz, zulmü değil."

HİÇ KİMSE SESSİZ DURAMAZ

Başbakan Erdoğan, partisinin Denizli İl Kongresi'nde konuştu. Hedefinde ise zalimlikle suçladığı Esad vardı:

"Geçen günü 108 kişiyi katlettiler, 50'si çocuk. Dün yine aynı şeyi Hama'da yaptılar. Türkiye'de bu zalimin yanında yer alanlar var. Bugün yine Hama'da  Suriye'nin diğer kentlerinde yapılan katliamı sessiz, umursamaz şekilde seyredenler, akan kanın kendi ellerine kendi yüzlerine kendi vicdanlarına sıçrayacağını görmelidir, bilmelidir. Kim olursa olsun, biz Türkiye olarak bunun takipçisiyiz, sonuna kadar takip edeceğiz. Hiç kimse kenara çekilip de elini, kolunu bağlayıp oturamaz. Devlet destekli milislerin, gözü dönmüş katliamları karşısında artık hiç kimse sessiz duramaz."

KATİLİN KİMLİĞİ ÇOK MU ÖNEMLİ?

Dünya kamuoyunu çifte standart yapmakla suçlayan Erdoğan, uluslararası camiaya böyle sitem etti:

"Suriye'de ölenler insan değil mi? Katilin kimliği çok mu önemli? İsrail öldürünce suç oluyor da Esad öldürünce suç olmuyor mu"

SEN NEDEN ART NİYETLİ KURULUŞLARIN DİLİNİ KULLANIYORSUN

Türk ekonomisinin Yunanistan'dan kötü olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın eleştiri oklarına hedef oldu. CHP liderini art niyetli uluslararası kuruluşların kuyruğuna takılmakla suçlayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Birileri çıkmış bu rakamar yanlış diyor. Kendi diliyle onu şurada vuruyorum. Daha yeni seçim propagandasında Yunanistan’ın da ekonomisini biz kurtaracağız demedi mi? Hatta Yunan gazetesi bunlarla dalga geçti. 100 milyar euro Avrupa Yunanistan’a para aktardı. Sayın Kılıçdaroğlu, sen neden onların kuyruğuna takılıp gidiyorsun. Sen neden art niyetli kuruluşların dilini kullanıyorsun. Yunanistan ekonomisi Türkiye'den daha iyi diyor. Yunanistan ekonomisini biz kurtaracağız dememiş miydi? Yunanistan ekonomisini kurtardı bizim haberimiz yok. Yunanistan'ın içinden geçtiği zorlukları biliyoruz. Komşusu açken tok yatamayız diyen medeniyetin mensuplarıyız."

SABAH BAŞKA AKŞAM BAŞKA

CHP'nin 4+4+4'le ilgili Anayasa Mahkemesine başvurmasına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

"4+4+4 ile ilgili olarak muhalefet biz de destek oluruz derken, ana muhalefet bugün ikinci kez Anayasaya Mahkemesi'ne götürdü. Bu çok manidardır. Bunlar sabah başka akşam başka. Dik durmak başka bir şey."

Denizli'nin 2014 seçimlerinde büyükşehir olacağını söyleyen Erdoğan, partililerden yüzde 47 oyun üstünde bir oyla Denizli Büyükşehir'i almalarını istedi.