BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

3 ay sürecek yaz tatili böyle başladı

3 aylık yaz tatili başladı. Kimi karnesiyle sevindi kimi çok üzüldü. Uzmanlar ise velileri uyardı.

Abone ol

Bugün ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, karnelerini alarak uzun yaz tatiline başladı.

Hakkari'de öğrenciler ile öğretmenler arasında kavga çıkınca ortalık karıştı. Antalya'da ise karnesine almasına bir gün kala suda boğularak yaşamını yitiren öğrenci arkadaşlarını üzdü.


3 ay sürecek yaz tatili başladı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı, 17 Eylül 2012 Pazartesi günü başlayacak. Okullarda bugün karne sevinci vardı.

İşte yurttan yansıyan karne manzaraları;

HAKKARİ'DE KARNE YERİNE GAZ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğretmenlerle öğrenciler arasında yaşanan tartışmasıyla çıkan kavgaya polis gaz bombasıyla müdahale etti. Olaylarda 7 öğrenci yaralandı.

Yüksekova Anadolu Lisesinde görevli E.D. isimli matematik öğretmeni ile öğrencileri arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Haber verilmesi üzerine, olay yerine gelen polisler öğrencilere gaz bombasıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında gazdan etkilenen 7 öğrenci Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Okulun güvenlik kamerası kayıtlarına el konularak incelemeye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

4.20120608165228.jpg

Polis müdahalesinden sonra öğrenci velileri Yüksekova Devlet Hastanesi'ne akın etti.Konuyla ilgili bilgi veren Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, “Öğrenciler ile öğretmenler arasında ders notları konusunda bir kargaşa yaşanmış. Okulda yaşanan olaylar ile ilgili şu an kesin bir şey söylemek doğru değil. Okulda bulunan kamera kayıtlarını inceledikten sonra olaylar netleşecektir" dedi.

HASTA YATAĞINDA ONUR BELGESİ

Erzurum’da da bugün 9 bin 502 öğretmen ile ilköğretimde 141 bin 366, ortaöğretimde de 35 bin 25 olmak üzere toplam 176 bin 391 öğrenci yaz tatiline başladı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de böbrek yetmezliği nedeniyle evde eğitim alan Başöğretmen İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Muhammet Ali Aydın (11)’ı evinde ziyaret ederek, çeşitli hadiyelerle birlikte karnesini ve onur belgesini verdi.
1.20120608164716.jpg
Baba Osman Aydın, oğlunun doğuştan böbrek yetmezliği bulunduğunu kaydetti. Kaymakamlık vasıtasıyla iki yıldır öğretmenin eve gelerek eğitim verdiğini söyleyen Aydın, çocuğuyla öğretmenin arasının da iyi olduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

KARNE GÜNÜ OKUL PROTESTOSU

Adana'da öğrenci velilerinin katkılarıyla eğitim-öğretime kazandırılan ilköğretim okulu kapatılarak yerine imam hatip lisesi açılacağı duyumunu alan vatandaşlar sokağa döküldü. Çocukları ile birlikte, "Okuluma dokunma" sloganları eşliğinde valiliğe yürüyen veliler, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

2.20120608164845.jpg

AYNI OKULDA 28 İKİZ KARNE ALDI

Samsun Kocatepe İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 28 ikiz öğrenci yaz tatili için düzenlenen törenle karnelerini aldılar.

Kocatepe İlköğretim Okulu'nun ikizleri karnelerini Okul Müdürü Yaşar Aydın'ın elinden aldılar.
İkizlere karnelerini veren Kocatepe İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Aydın, "Okulumuz geçmiş yıllardan beri, ikizleri ile meşhur bir okul. Bu yıl da 14 çift, toplamda 28 ikiz öğrencimize eğitim vermekten son derece mutluyuz. İkizlerimizi bazen tanıyamıyoruz. Özellikle tek yumurta olanları karıştırıyoruz. Öğretmenlerinden bunu zaman zaman dile getiriyorlar. Samsun'da ‘ikiz öğrenciler okulu’ olarak anılmaktan mutluyuz" dedi.

3.20120608165036.jpg

KARNESİNİ ALAMADAN ÖLDÜ

Antalya'da dün girdiği sulama kanalında boğulan 12 yaşındaki Fırat Güneş için öğrenim gördüğü Şahinevler İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Ailesiyle birlikte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen depremin ardından kentten ayrılarak Antalya'ya gelen ve yeni bir hayata başlayan Fırat'ın alamadığı karnesi 6-B sınıfı öğretmeni Selin Tuğba Ünsal tarafından sırasına konuldu. Arkadaşlarını ölümü nedeniyle karne sevincini yaşayamayan Fırat'ın sınıf arkadaşları ise sırasına çiçekler ve üzerinde ''Fırat seni unutmayacağız'' yazılı fotoğrafını koydu.

Sınıf öğretmeni Selin Tuğba Ünsal, Fırat'ın depremden sonra gelmesine rağmen arkadaşlarıyla büyük bir uyum sağladığını söyledi. Fırat'ın sınıfında çok sevilen bir çocuk haline geldiğini anlatan Ünsal, ''Onun ölümüyle büyük bir şok yaşadık. Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Ona karnesini vermeyi çok isterdim ancak olmadı. Çok üzgünüz. Sınıf arkadaşları da karne heyecanını yaşayamadı. Onu hiç unutmayacağız'' dedi.

VELİLERE KARNE UYARISI!

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Genel Koordinatörü Faruk Tatar, velileri karne konusunda uyararak, ''Ailelerin karnesi başarısız olan çocukları cezalandırmak yerine motive etmesi gerekiyor'' dedi. Tatar yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde çocukların sadece akademik başarıyla değil, pek çok başarı kriteriyle değerlendirmesi gerektiğini, ailelerin çocuklarının karnelerini değerlendirirken sadece akademik başarılarını göz önüne almaması gerektiğini belirtti.