BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.390,49
HABER /  GÜNCEL

Bitlis'te teröre tepki yağdı!

Türk Bayraklarının taşındığı yürüyüşe bin kişi katılırken, esnaflarda alkışlarla destek verdi.

Abone ol

Bitlis ve Hakkari'de gerçekleştirilen saldırıların ardından ülke genelinde olduğu gibi Bitlis'te de terör olaylarını kınamak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Bitlis Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Ulu Camii önünde toplanan kalabalık, ellerindeki bayraklarla "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez, Askere uzanan eller kırılsın, Bitlis uyuma şehidine sahip çık" sloganları atarak yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Saat 13:00'da başlayan yürüyüş sonrasında Ulu Cami meydanına gelen kalabalık adına Fatih Soydam adlı vatandaş kısa bir konuşma yaptı. Soydam, amaçlarının bölgede yaşanan olayları protesto etmek olduklarını söyledi. Saydam yaptığı açıklamada, şunları söyledi;

"Yürüyüşümüzün amacı, Türk ve Kürt kardeşliğini gölgelemek isteyen ve vatanımızda gözü olan uzun yıllardır süregelen terör olaylarını protesto etmektir. Unutmayalım ki, asırlar boyunca vatan ve milletimizi korumak adına, Kürt, Türk, Çerkez, Laz ve birçok ırktan Müslüman kardeşlerimiz, atalarımız omuz omuza savaş vermiştir. Hakkari ve Bitlis başta olmak üzere çeşitli illerimizde şehitlik mertebesine eren askerlerimiz ve polislerimiz için ve Allah rızası için Fatiha okuyalım"

Kalabalık daha sonra sessizce dağıldılar.

GÜROYMAK ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Bu arada Bitlis'in Güroymak ilçesinde 18 Ekim tarihinde terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 5 polis memuru için Güroymak İlçe Kaymakamlığı ve Emniyet Amirliği tarafından gıyabi cenaze namazı kılınırken, Kültür merkezinde açılan taziye evinde de mevlit okutup taziyeler kabul edildi. Konu ile ilgili olarak konuşan Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, "Bitlisli vatandaşların yaşanan üzücü olayların ardından şehitleri sahiplenmeleri ve taziye ziyaretlerinde bulunmalarından dolayı memnunum. Yaşanan bu üzücü olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyorum. Şehit Polis memurlarımız için taziyelerimizi Kültür Merkezimizde kabul ediyoruz" dedi.