BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  DÜNYA

Kaddafi'nin cesedi için kuyruğa girdiler

Libyalılar, diktatörlük rejiminin yıkıldığı hiç bir ülkede görülmeyen bir uygulamaya imza attı

Abone ol

Libyalıların Kaddafi'nin öldürülmesi sonrası kapıldığı sevinç dalgası etkisini halen kaybetmedi. Bu görüntüler devrik ve ölü lider Albay Muammer Kaddafi'nin naşının saklandığı Sirte'den.

Bu akşam meydanları dolduran kalabalık Kaddafi döneminin kapanmasını bu şekilde kutladı...

Öte yandan Libyalılar, diktatörlük rejiminin yıkıldığı hiç bir ülkede görülmeyen bir uygulamaya imza atarak, Kaddafi'nin cesedini ziyaret etmeye başladı.

Bu görüntüler pek de yoruma gerek bırakmıyor...

Bu arada Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril, Misrata'ya geldi.

Misrata'da Muammer Kaddafi'nin cenazesini görmeye gelen Cibril, kentin askeri konsey ve UGK'nın yerel konseyi yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ''Çok mutlu olduğunu ve Kaddafi'nin otopsisiyle ilgili raporun tamamlandığını" söyledi.

Cibril, Libya'da Kaddafi sonrası dönemle ilgili bir soruya verdiği yanıtta, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi ve eski rejimin istihbarat başkanı Abdullah Senussi'ye atıfta bulunarak, ''Önlerinde daha iki aşamanın bulunduğunu, bunların da Seyf ve Senussi'' olduğunu ifade etti.

Diğer yandan Libya'nın yeni yöneticileri,Libya'nın"kurtuluşunun" pazar günü resmen ilan edileceğini açıkladı.

Ülkede 30 gün içinde geçiş hükümeti kurulacak.

Hükümetin demokratik seçimleri düzenlemesi, Ulusal Geçiş Konseyi'nin de Bingazi'den başkent Trablus'a taşınması bekleniyor.