BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan Erdoğan'a yüreğin yok çıkışı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a meydan okudu...

Abone ol

Demirtaş, BDP Van İl Teşkilatı 2. Olağan Kongresinde, konuşan Demirtaş Başbakan Erdoğan'a  sert sözlerle yüklendi:

SENİN YÜREĞİN YOK

"Sen devletsin Erdoğan, her şeyi yapabilirsin bütün kurumlar senin emrinde ama sen de bir şey eksik, senin yüreğin yok. Sana boyun eğmeyecek bu halk. Senin emrin de olmayacağız bunu böyle bil başbakan"

"Hiçbiriniz haddi değil bizim nasıl siyaset yapacağımıza siz karar veremezsiniz" diyen Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın akan kandan dolayı başta anneler olmak üzere her iki halktan özür dileyemeye çağırdı.

ERDOĞAN ÖZÜR BORÇLU

BDP'nin değil asıl Erdoğan'ın halktan özür borcunun olduğunu aktaran Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bütün halka özür borçlu olan sensin. Bizden ne istiyorsan oturalım konuşalım beraber çözelim. Kim ki bu ölümlerden seviniyorsa insan değildir. Biz hangi ölümü alkışladık. PKK'liler yaşamını yitirdiğinde askerleri tebrik eden sen değil misin?

HANGİ PKK'LI İÇİN ÜZGÜN OLDUĞUNU SÖYLEDİN

Hangi PKK'lı için üzgün olduğunu söyledin. Gözyaşların rengi fark eder mi, ana baba cenazeye sarıldığında etnik kimliği fark eder mi, tek bir devlet yetkilisi tek bir BDP'liye taziyede bile bulunmadı. Yıldırım Ayhan katledildi tek bir devlet yetkilisi başsağlığı dilemedi. Her ölüm karşısında kahrolduk ve üzüntülerimizi belirttik. Şimdi çıkmış bir linç kültürüyle sabah erken kalkan BDP'ye saldırı misali hedef gösteriliyor. Ancak bu savaş girişimleri asla bizim özgürlük ve barış taleplerimizi gölgeleyemeyecektir."

Salon, BDP bayrakları ve sarı-kırmızı-yeşil balonlarla süslenirken, "Halkın iradesi hapsedilemez. Bu Halk iradesine sahip çıkacak", "Tecrit değil özgürlük savaş değil barış", "Direnenler yenilmeyecek zafer bizimdir" pankartları asıldı.