BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bisikletiyle dünya turunda

Sağlıklı yaşam için İstanbul'dan 40 gün önce bisikletle yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan Van'a ulaştı.

Abone ol

"Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre, sağlıklı nesil, sağlıklı bir gelecek" parolası ile bisikletle Türkiye turuna çıkan Cemal Azmi Başkaptan, son durağı olan Van’a ulaştı.

Sağlıklı yaşam için İstanbul'dan 40 gün önce bisikletle yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan Van'a ulaştı. Başkaptan Van’ın girişinde Türkiye Yeşilay Cemiyeti Van Temsilcisi Bünyamin Sertoğullarından ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gençlik çalışanı Necmettin Yaşlak tarafından karşılandı. Yaklaşık 40 gündür yollarda olduğunu belirten Başkaptan,"Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın ortak protokollü ile bu projede faaliyet göstermekteyim. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bazı sorunlara dikkat çekmek için İstanbul'dan Van'a bisikletimle geldim. Özellikle sigara, alkol, internet bağımlılığına karşı mücadele edilmesi, bisiklet yollarının yapılması için pedal çeviriyorum. Toplam 20 ilden sonra son durağım olan Van’dayım. Burada bir hafta kalacağım. Bu süre içinde halk arasında gözlemlerde bulunduktan sonra İstanbul’a geçeceğim” dedi.

GENÇLERE NASİHATTE BULUNDU

Yollarda çeşitli sıkıntılar yaşadığını ifade eden Başkaptan, “Bilindiği üzere 9 Temmuz’da İstanbul’dan yola çıktım ve 40 gün sonra da Van’a vardım. Yolculuk esnasında aşırı sıcaklardan dolayı sıkıntılar yaşadım. Bunun yanı sıra yollarda çeşmeler olmaması ve yine yolların onarımda olmasından dolayı zaman zaman sıkıntı yaşadım. Ben buradan gençlere sesleniyorum. Gelecek nesiller benim gibi uzun mesafe değil ama kendi mahallelerinde bisiklet sürebilirler. Sadece bisiklet değil, kötü alışkanlıklardan kurtulmak için çeşitli spor dallarına yönelebilirler” şeklinde konuştu.

Günlerdir yollarda olan Başkaptan’ı Van girişinde karşılayan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Van Temsilcisi Bünyamin Sertoğullarından ise, “Sporun hem zihinsel hem de fiziksel bir faaliyettir. Cemal bey 20 vilayeti gezerek kentimize ulaştı. Bu ‘Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ projesi kapsamında yapılan bir etkinlik. Cemal Bey Van’a depremi umursamadan geldi. Buradaki gençleri kötü alışkanlıklardan uyarmak için geldi. Aslında bisiklet veya diğer sportif faaliyetlerle kendimize katkıda bulunabiliriz. Biz bu mesajı vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.