BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,12
ALTIN 2.471,42
HABER /  POLİTİKA

Birkaç Mehmet ölüvermiş ne olacak

BDP lideri Selahattin Demirtaş, terör konusunda Meclis’teki olağanüstü toplantıya katılmayan AK Parti’yi bu sözlerle eleştirdi.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti TBMM Grubu'nun, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması karşısında Genel Kurul'a katılmamasını eleştirdi.

Genel Kurul'da hükümet sıralarının boş olduğunu anımsatan Demirtaş, ''AKP'ye göre bugün parlamentoda olmak, PKK'ya yardım yataklık yapmak, propagandasını yapmakmış. Herhalde AKP'nin savcıları, özel yetkili mahkemeler, bugün Genel Kurul'a katılan milletvekilleriyle ilgili örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla fezleke hazırlayıp gönderirler artık.'' dedi.

Geçmişte bütün sorunların Parlamento çatısı altında çözülmesi gerektiği ve Parlamento çatısı altında konuşulmayacak hiçbir sorun olmadığını ifade edenlerin, bugün ortada olmadıklarını dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

'BİRKAÇ MEHMET ÖLÜVERMİŞ NE OLACAK'


‘’Birkaç Mehmet ölüvermiş ne olacak? Yeter ki sizin tatiliniz yarıda kesilmesin. Birkaç Mehmet ölüvermiş ne olacak? Parlamento niye toplansın ki. Bugün ortaya çıkan tablo gösteriyor ki AKP, sadece bu parlamentoyu kendi iktidar çıkarları için bir araç olarak görüyor’’

Selahattin Demirtaş konuşmasının devamında, kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir an evvel serbest bırakılmasını istediklerini de yineledi.