BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Birincinin şansı yaver gitmiş

ÖSS Sayısal 2 puan türünde birinci olan Orkun Bildir, sınav sonuçlarını değerlendirdi.

Abone ol

ÖSS Sayısal 2 puan türünde birinci olan Orkun Bildir, sınavın bir sıralama sınavı olduğunu belirterek, ''Birileri birici, birileri onuncu oluyor'' dedi.

Bir dershanenin Maslak'taki merkezinde ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenlendi.

ÖSS Sayısal (SAY) 2 puan türü birincisi Orkun Bildir, İzmir Özel Fatih Fen Lisesi'ni bitirdiğini söyledi.

''Bu bir sıralama sınavı birileri birinci, birileri 10'uncu oluyor. Bunlar çok küçük farklarla oluyor. Bir yerden sonra iş şansa kalıyor'' diyen Bildir, sınav günü şanslı olduğuna inandığını dile getirerek, üniversitede elektrik elektronik mühendisliği bölümünü okumayı istediğini söyledi.

YDS Almanca puan türü birincisi Mehmet Burak Soysal da, İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdiğini, şu anda Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümünde eğitim gördüğünü, bölümünü değiştirmek istemediğini belirterek, ''Bu sene şansımı denemek istedim'' diye konuştu. Derecenin 1-2 soruyla değiştiğini anlatan Soysal, ''Bilmeden olmaz ama bilen bir sürü arkadaş burada olabilirdi. Benim şansım yaver gitti'' dedi.

ÖSS YDS İngilizce puan türü birincisi ve ÖSS Eşit Ağırlık (EA) 2 puan türünde ikinci olan Oğuzhan Atay ise geçen sene girdiği ÖSS'de dil puanında 6'ıncı, EA-2 puan türünde 10'uncu olduğunu anlattı.

Şu anda Amerikan Princeton Üniversitesi Moleküler Biyoloji bölümünde eğitim gördüğünü, bu sene prestij için sınava girdiğini ifade eden Atay, ''Bu sene dilde, geçen seneki yaptığım nete göre daha kötü yapmama rağmen, birinci oldum. Çok küçük puanlarla öne geçiyoruz. Geçen sene küçük farkla kaçırmıştım'' dedi.

Atay, ''Bu derecede önemli olan bir faktör de rahat olmam. Sınava girenler belki stres nedeniyle bir kaç soruyu yanlış yapıyorlar'' diye konuştu.

EA 2 ve SÖZ 2 puan türü birincisi Çağrı Berk Onuk da, geçen sene SÖZ 2 puan türünde ikinci olduğunu hatırlatarak, ''Şu anda Amerikan Princeton Üniversitesi'nde eğitim görüyorum. Belki Türkiye'de eğitim görürüm diye tekrar sınava girdim'' dedi.

Belli bir çalışma temposundan sonra birinci olmanın insanı çok gururlandırdığını anlatan Onuk, ''Çalışma temposunun yoğun ve planlı olması gerekiyor. Tabii bir de ailenin küçüklükten beri başarıyı yakalama arzusu ve kendine güveni aşılaması başarıda çok önemli bir etken'' diye konuştu.

Onuk, derece almak için sınavda rahat olmak gerektiğini belirterek, sınav esnasında heyecanının bastırılmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

ÖSS İKİNCİLERİ

SAY-2 puan türü ikincisi Samet Karakülah da, Kırşehir Fen Lisesi'nden mezun olduğunu, üniversite sınavlarına 4 senedir hazırlandığını belirterek, ''Burada oturmak çok mutluluk verici bir olay. Çok gururluyum'' dedi.

Karakülah, hangi üniversiteye gideceğine karar vermediğini, ancak üniversitede Elektrik Elektronik eğitimi almak istediğini kaydetti.

SAY-1 puan türü ikincisi Mehmet Canver de, Türkiye'de ilk 500'e giren herkesin burada oturma şansı bulunduğuna dikkati çekerek, ''Sınavda derece almak sınav günü, gününde olmaya bağlı'' diye konuştu.

SAY-2 puan türü altıncısı Numan Su ise, diğer arkadaşlarının sözlerine katıldığını söyledi.

Bilkent Üniversitesi'nde Moleküler Biyoloji bölümünde eğitim gören ve ÖSS'ye ikinci kez giren Özgür Altıner de, bölümünü değiştirmek için ikinci kez ÖSS'ye girdiğini, sayısal puan türünde derece beklediğini, ancak dereceye giremediği için üzgün olduğunu bildirdi.

Geçen sene sayısal puan türünde 13'üncü olduğunu anlatan Altıner, en büyük hayalinin ÖSS'de birinci olmak olduğunu, bu nedenle de derece alana kadar sınava gireceğini sözlerine ekledi.