BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.469,84
HABER /  MAGAZİN

Birileri Angelina'yı fena kandırmış

Angelina Jolie'nin ilk yönetmenlik denemesi olan Kan ve Bal Ülkesinde ismiyle ilgili ilginç bir tartışma başladı İşte o haber...

Abone ol

İlk yönetmenlik denemesi olan "In The Land Of Blood And Honey"nin (Kan ve Bal Ülkesinde) konusunu Hırvat bir gazeteciden çaldığı iddia edilen Angelina Jolie'nin filminin ismi ise Türkçe'den geliyor.

Angelina Jolie'nin ilk yönetmenlik denemesi olan "In The Land Of Blood And Honey"nin (Kan ve Bal Ülkesinde) ismiyle ilgili ilginç bir tartışma başladı.

Jolie, Vanity Fair dergisine verdiği söyleşide, filmin Balkanlarla ilgili olduğunu anımsatarak, Türkçe'de bu bölgenin adının bal ve kan kelimelerinin birleşiminden oluştuğunu öğrendiği için bu ismi verdiğini öne sürdü.

Oysa Türkçe'de sarp ve ormanlık sıradağ anlamına geliyor.

ÇALINTI TARTIŞMASI

Jolie'nin Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerin uyguladığı tecavüzleri konu alan filmi önümüzdeki günlerde vizyona girecek. Ancak film daha vizyona girmeden tartışma yarattı.

İsim konusundan önce geçtiğimiz günlerde de Hırvat gazeteci James J. Braddock, söz konusu hikayenin 2007 yılında basılan bir kitabından alınarak, izinsiz olarak filme uyarlandığını ve bu nedenle Jolie'yi dava edeceğini söylemişti.