BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,89
ALTIN 2.397,74
HABER /  GÜNCEL

Biri bu hatibi durdursun

Muhafazakar kesimde yapılan düğünler tartışma konusu. Sözünü sakınmayan yazarın hedefinde düğün hatipleri vardı.

Abone ol

Zaman yazarı Nihal Karaca, muhafazakar kesimde yapılan düğünleri tartışmaya açtı. Farklı yazılarıyla dikkat çeken Karaca'nın tespitleri çok konuşulacak gibi..

Kuran'ı Kerim'in ardından çalınan müziklerin 'en acıklı' halk türkülerinden seçilmesini eleştiriyor. Bir de hatibin düğün evini ölü evine dönüştürme gayretlerini. Hedefinde ise düğün hatipleri vardı. sözleriyle tepkisini dile getiriyor. 

(...)
'Düğün konuşmacıları'nın yaptığı konuşmalar 80'li yıllardan bu yana neredeyse hiç değişmedi, gelin ve damada kabaca 'çoğalmalarını' emreden ve evliliklerinin Müslüman camia için damızlık bir önemi haiz olduğunun deklarasyonu ile açılıyor. Bekle ki, bu çoğalma emri İbn-i Hazm'dan vs. yapılacak aşkî meşkî alıntılarla estetize edilsin.

Mantık evliliği yapan ya da görücü usulü ile evlendirilmekte olan, dolayısıyla birbirlerinden hoşlanıp hoşlanmadıkları bile kesin olmayan çiftler için gerekli olan yakınlaşma temasını darmadağın etmiş oluyorsunuz, bir.

Aşk evliliği yapmakta olan ve birbirine deliler gibi tutkun olan gençleri o akşam gerçekleştirecekleri etkinlikten dolayı suçluluk duygusuna gark etmeye çalışıyorsunuz ki bu hiç insani değil, iki. Mantık kurallarıyla belirlediği seçeneklerden birine âşık olarak, aynı anda hem mantık hem aşk evliliği yapmayı garantilemiş; kurnaz mı kurnaz, uyanık mı uyanık 'indigo' çiftlere madara oluyorsunuz, üç.

Ümmet bilincine yeterince uyanmış konuklar açısından yaptığınız tereciye tere satmak olurken, hasbelkader konuklar arasında bulunan kalbi temiz laik teyzelerle, Cumhuriyet gazetesi okuyan amcaları fena halde ürkütüyorsunuz, dört. Dahası, Çeçenistan, Filistin derken konuyu mücahitliğe getirmeniz de tatsız. Ya ulus devlet gerçekliğinden, ya da bu devletlerin iyi korunan sınırlarını geçip yardıma koşmanın ancak bir 'Sam Amca' manipülasyonu/desteği ile mümkün olduğu gerçeğinden habersizsiniz, bunun da bir vebali var, beş. Düğün konuşmacılarından ricam şudur: Lütfen yaptığınız konuşmalar kısa olsun, mücadele değil muhabbet içersin. Saygılarımla...