BIST 10.159
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.403,38
HABER /  GÜNCEL

Birden görünmez oldular

Gazeteci Ağacık, Başbakan'ın korumasından tekme yedi. Davacı oldu ve gazeteci arkadaşlarını tanıklık yapmaya çağırdı. Arkadaşları ise çoktan görünmez(!) olmuştu

Abone ol

"Star" gazetesi yazarı Ağacık, meslektaşlarını, Dolmabahçe'de tekme yediği Başbakan'ın korumasına açılan davada tanıklık yapmaya çağırıyor. Gazeteci, basın meslek örgütleri ve gazetecilerin ilgisizliğinden şikayetçi.

"Star" gazetesi yazarı Musa Ağacık'tan, Eylül 2003'te İstanbul Dolmabahçe'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Dil Bayramı etkinliklerini izlerken Başbakan'ın korumasından yediği tekmeyi kanıtlaması isteniyor.

Basın meslek örgütlerine "Muhabirler, çalıştıkları basın kuruluşuna göre mi ilgi görürler?" diyerek sitem eden gazeteci Ağacık, saldırıyı görüntüleyen meslektaşlarını, Başbakan koruması Murat Öksüz'ün sanık olarak yargılandığı davada, gerçeklerin açığa çıkması için tanıklık etmeye çağırdı.

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün (perşembe) görülen davanın ikinci duruşmasına mağdur gazeteci ve gözlemci avukat olarak Erdal Doğan katılırken, sanık olarak yargılanan koruma Öksüz'ün Ankara'da talimatla verdiği ifadede, "Ben vurmadım. Çevredeki gazeteciler vurmuş olabilir" dediği öğrenildi.

Konu ile ilgili görüşü sorulan Av. Doğan, "Saldırı doğrudan basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına başbakanın gözleri önünde yapılmış açık bir saldırıdır" dedi.

Star gazetesinden edinilen bantları inceleyen bilirkişinin, saldırının koşullarını net bir şekilde ortaya koymadığı yönünde rapor verdiği ifade ediliyor. Sona yaklaşan davanın görülmesine 25 Temmuz'da devam edilecek.

"Arkadaşlarımızdan ilgi ve destek göremiyoruz"

Basın meslek örgütlerine sitem eden Ağacık, "Kimi meslektaşlarımızın sorunları için özel televizyon programları yapılırken bir tek kurumdan bir geçmiş olsun telefonu edilmedi" dedi.

Meslektaşlarının başına gelen talihsizlikler karşısında onların saflarında yer aldığını söyleyen Ağacık, "Ne yazık ki, onlardan aynı desteği göremeyince şaşırıyorum" diye konuştu.

Başbakan çok yakınında yaşanan saldırıya hiçbir müdahale ve tepki vermeden aracına yöneltmişti.

Haber: Erol Önderoğlu

Kaynak: www.bianet.org