BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 35,00
ALTIN 2.409,04
HABER /  GÜNCEL

ABD ne zaman hareket geçecek?

Türkiye iki ay önce “aranan PKK’lıların listesini” ABD'ye ve Irak hükümetine sundu. Fakat Türkiye'nin adreslerini bile bildiği isimler teslim edilmedi. Ha

Abone ol

Türkiye’nin ABD ve Irak hükümetine verdiği “aranan PKK’lılar listesi” iki ay önce tüm ABD birliklerine dağıtılarak işleme kondu. Ancak Türkiye’nin adreslerini bile bildirdiği isimler, aradan geçen süre içinde yakalanıp teslim edilmedi.

Arananlar listesinde bulunan Osman Öcalan, bu dönemde kaldığı evde gazeticilerle görüştü. Türk istihbaratı Osman Öcalan’ın adresini vermesine rağmen, Amerikan ya da Irak makamları harekete geçmedi.

Türkiye’nin iki ay önce ABD ve Irak hükümetine verdiği 150 kişilik aranan PKK’lılar listesi, Irak’taki ABD birliklerine dağıtılarak işleme kondu. Ancak aradan geçen iki aya rağmen, Osman Öcalan, Zübeyir Aydar gibi listedeki pek çok isim yakalanarak Türkiye’ye teslim edilmedi.

ABD’li yetkililerle yapılan görüşmeler sırasında verilen 150 kişilik arananlar listesi, Bağdat’taki ABD kolordusunun arananlar kayıtlarına girdi. Ancak iki ay önce atılan bu adım Ankara’yı tatmin etmedi. Listede yer alan isimlerin yakalanmasına dönük tek somut adım atılmadı.

OSMAN ÖCALAN’IN ADRESİ BELLİ

Ankara ayrıca, bu süre içinde yaşanan bazı olayları da Amerikalı yetkililerin dikkatine sundu. Örneğin; arananlar listesinde bulunan Osman Öcalan, bu dönemde kaldığı evde eşi ve çocuğunu da yanına alarak gazeticilerle görüştü. Türk istihbaratı, Osman Öcalan’ın adresini vermesine rağmen, Amerikan ya da Irak makamları harekete geçmedi.

Yine arananlar listesinde yer alan PKK / Kongra-Gel’in başkanı Zübeyir Aydar, Erbil’de yerel Kürt parlamentosu açılışına 20 araçlık bir konvoyla katıldı. Bu durum da Amerikalıların dikkatine sunuldu. Ancak bir sonuç alınamadı.

Ankara, listenin sadece işleme konulmasının yeterli olmadığını belirterek, arananların yakalanmasını bekliyor.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com