BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  GÜNCEL

Birandın en kötü günü

Mehmet Ali Birand'ın "hayatının en kötü günü" olarak bahsettiği günü duyunca çok şaşıracaksınız. Bakın o gün hangisi?

Abone ol

İNTERNETHABER
Nur Akman

NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" programının bu haftaki konuğu Mehmet Ali Birand'dı. Birand özel hayatını ve en kötü gününü anlattı.

Birand kıyafet seçimiyle ilgili konuşurken "benim sadece kravat merakım vardır. Onu kendim seçerim" dedi. "Zaten bir saat bir kravat... Erkeklerin çok fazla takısı yok... Keşke olsaydı..." diye sürdürdü konuşmasını...

Müjde Ar ve Çiğdem Anad'ın küpe hatırlatması üzerine de "Evet küpe takmak isterdim" diye yanıt verdi.

HAYATIMIN EN KÖTÜ GÜNÜ

Mehmet Ali Birand hayatının en kötü gününü söylediğindeyse herkes şaşırdı. "Nikah günüm" dedi... Ama daha sonra gerçek anlaşıldı. Birand'ın nikah şahitliğini dönemin 12 Mart döneminin sıkıyönetim komutanı Faik Türün yapmıştı. Birand bu yüzden o günü hatırlamak bile istemiyordu. Türün'ün adını duyan Pınar Kür'ün "iğrenç adam" nidası Paşa'nın masada pek de seveninin olmadığının en büyük göstergesiydi.

Birand başına gelenleri şöyle anlattı:

PAŞA'LAR KARIŞINCA

"Benim nikah şahidim eniştem olacaktı. Onun aile içindeki lakabı 'paşa'dır. Sonra bana gelip 'şahidin kim?' diye sordular. Ben de 'paşa' dedim. Nikah masasına gittiğimdeyse eniştemin yerine Faik Türün'ü gördüm. Paşa deyince onu zannetmişler. Artık iş işten geçmişti. Mecburen şahidim oldu. Çok kötü bir gündü benim için."

FAİK TÜRÜN KİMDİR?

Bu arada programın sunucuları Faik Türün hakkındaki şu bilgileri tarihe not olarak düştüler. "12 Mart döneminin İstanbul Sıkıyönetim Komutanı olan Faik Türün, Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk'un da işkenceden geçtiği Ziverbey İşkence Köşkü'nün temeline atan insandır. Adı işkenceler, sıkıyönetim mahkemelerindeki yargılamalar, aydınlar üstünde estirilen terör ve sansürle beraber anılır...