BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir sır daha aydınlandı

Amerikalı ünlü şair Sylvia Plath'in daha önce yayınlanmamış bir şiiri bulundu.

Abone ol

Amerikalı ünlü şair Sylvia Plath'in daha önce yayınlanmamış bir şiiri bulundu. Şairin üniversite yıllarında yazdığı sonenin, Virginia'da bir edebiyat dergisinde yayınlanacağı açıklandı.

İndiana Üniversitesi'ndeki Plath arşivinde araştırma yapan Virginia Commonwealth Üniversitesi (VCU) yaratıcı yazarlık bölümü lisansüstü öğrencisi Anna Journey tarafından bulunan 'Ennui' (Can sıkıntısı) adlı sonenin daha önce yayınlanmadığı ortaya çıktı.

Sonenin, VCU'nun İngilizce bölümü ile New Virginia Review dergisi tarafından internet ortamında yayınlanan edebiyat dergisi Blackbird'de yayınlanacağı bildirildi.

Blackbird dergisi editörlerinden VCU edebiyat profesörü Gregory Donovan, Plath'ın 14 satırlık şiirinde, felaketleri önceden bilebilmek için medyumlardan medet uman insanlarla alay ettiği, gerçek hayatın nadiren bir peri masalındaki kadar dramatik ya da romantik olduğunu söylediği yorumunu yaptı.

''Sylvia Plath: Edebi Bir Hayat'' (Sylvia Plath: A Literary Life) adlı kitabın yazarı Linda Wagner-Martin ise şairin erken dönem şiirlerinden hala yayınlanmamış olanların bulunabileceğini düşündüğünü belirtti. Plath, 1963 yılında, 30 yaşındayken intihar etmişti.