BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bir seçim anketi daha

AK Parti yönetiminin Kasım ayında yaptırdığı son anketinde kararsızlar, AK Parti ile kafa kafaya gidiyor.

Abone ol

AK Parti yönetiminin yaptırdığı son ankette, 3 Kasım 2002'de yüzde 34.2 oyla iktidara gelen AKP'nin oy oranı yüzde 30, CHP'nin yüzde 14.5, kararsızların oranı ise yüzde 30 çıktı.

Kasım ayında Türkiye genelinde 2 bin 500 kişiyle görüşülen ankete göre, sadece AKP ve CHP'nin oyları seçim barajını aşabiliyor. Vatandaşların yüzde 50'si hükümetin icraatını başarılı, yüzde 50'si ise başarısız buldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın performansını beğenenlerin oranı ise yüzde 52 oldu.

Araştırmaya göre, vatandaşlar, hükümetin genel ekonomik dengeyi sağlamış olmasını, sağlık alanındaki çalışmaları ve duble yol yapımını en başarılı icraatlar olarak görüyor. Hükümetin başarısız bulunduğu alanlarda, işsizlik ilk defa ikinci sıraya düştü.

Genel asayiş ve güvenlik sorunları, hükümetin en başarısız olduğu alan oldu. Özellikle büyük kentlerde kapkaç, gasp gibi suçları kapsayan asayiş sorunları, çok daha büyük oranlarla ilk sırayı alıyor.
Kasım ayının en önemli olayı olarak da "Papa 16. Benedictus'un Türkiye ziyareti" seçildi. Ankete katılanlar, hükümetin bu olayı iyi yönettiğini düşünüyor.