BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  SEÇİM

Bir parti daha kuruluyor bu kez cemaat değil...

Habertürk gazetesi yazarı Ayşem Kalyoncu, bugünkü köşesinde merkezde kurulacak yeni partinin detaylarını yazdı.

Abone ol

Tansu Çiller'in vazgeçilmezleri arasında yer alan eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez yeni bir parti kurmak için kolları sıvadı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğumgünü partisine katılan eski kurt siyasetçilerin o geceki tek gündemleri de kurulacak yeni partiydi.

Habertürk gazetesi yazarı Ayşem Kalyoncu'nun bugünkü köşesinden aktardıklarına göre Demirel'in doğumgünü partisine İsmet Sezgin, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, Sinan Aygün, Esat Kıratlıoğlu, Ali Naili Erdem, Cavit Çağlar, Yaşar Topçu, Ufuk Söylemez, Mehmet Ali Bayar, İlhan Kesici, Mehmet Dülger, Orhan Keçeli, Latif Sakıcı, Adnan Tiirkoğlu, Edip Safter Gaydalı, Latif Sakıcı, Nahit Menteşe, Hasan Ekinci'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

UFUK SÖYLEMEZ BAŞINI ÇEKİYOR

Kalyoncu, o gece yeni parti kuracak Söylemez ile ayaküstü konuştu. O konuşmada geçen diyaloglar şöyle:

"...

Eh bu kadar eski kurt siyasetçi bir araya gelirde siyaset konuşulmaz mı?
Merkezde siyasi bir parti oluşumundan söz edildiğine kulak misafiri oldum. Kimler kuruyor ya da kurmak istiyorlar tam olarak bilmesem de Milli Merkez hareketinin öncülerinden eski bakanlarımızdan Ufuk Söylemez'in başı çektiği bir gerçek.

Sayın Söylemez ile doğum günü gecesi ayak üstü yaptığımız sohbette; "Türk Milleti'nin herkesi kucaklayacak yeni bir partiye ihtiyacı var. Merkezde herkese hitap edecek, bütün kitleleri bir araya getirebilecek bir parti oluşumu içindeyiz" açıklaması yaptı.
...

Merkezde hayırlı bir şeyler olacak gibi gözüküyor. Ne diyelim, hayırlısı...

UFUK SÖYLEMEZ KİMDİR?
1958'da İstanbul'da doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu Ekonomik ve Milli İşletmecilik Bölümü'nden mezun oldu.Ziraat Bankası Müfettişliği, Dış Ticaret Bankası Genel Müdürlüğü, TSKB Yönetim Kurulu Üyeliği, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Halk Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.ufuk-soylemez.jpg

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 20'nci dönemde İzmir'den milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve devlet bakanlığı yaptı. 18 Nisan 1999 seçimleri sonrasın da yine İzmir'den milletvekili olarak 

DYP'nin Meclis'teki koltuğuna oturdu. Söylemez, evli ve iki çocuk babası.

Ufuk Söylemez, REFAHYOL sürecinin ardından bir süre DYP'den koptu ve Genel Başkan Tansu Çiller'in davetini kıramayarak DYP saflarına geri döndü.

Başkanlık Divanı tarafından tekrar genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Söylemez, ekonomi bilgisi ile Çiller'in vazgeçilmezleri arasına girdi.