BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bir koli esrarı 10 YTL yakalattı!

Diyarbakır'dan Bursa'ya bir kargo şirketi aracılığıyla gönderilen bir koli esrar, polisin teknik takibine takıldı.

Abone ol Bursa’da kargo ile gönderilen, piyasa değerinin 32 bin YTL olduğu esrar kolisini, 70 YTL’lik kargo bedelini ödeyemeyince ilk seferde alamayan zanlılar, ikinci gelişlerinde parayı ödeyip koliyi teslim alınca yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Diyarbakır’dan Bursa’ya kargo ile yüklü miktarda esrar gönderildiği ihbarı üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kargo şirketinin Gazcılar Caddesi’ndeki bürosunda beklemeye başladı. Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesinde bir otoparkın işletmecisi olduğu bildirilen Cemil A. (22) ile Hüseyin G. (24), paketi teslim almak için söz konusu büroya gitti. Zanlılar, görevlinin kargo bedeli olarak 70 YTL istemesi üzerine, ceplerinden toplam 60 YTL çıkınca paketi almadan bürodan ayrıldı. Kargo ücretini tamamlayarak bir kaç saat sonra geri dönen zanlılar, koliyi teslim alarak ticari otomobille olay yerinden ayrıldı.
Güvenlik güçleri, takibe aldıkları ticari otomobili bir süre sonra durdurarak zanlıları yakaladı, koliye de el koydu.

Koliden 16 kilogram esrar çıktığı, el geçirilen uyuşturucu maddenin piyasa değerinin 32 bin YTL olduğu bildirildi. "Kalpazanlık" suçundan daha önce hakkında adli işlem yapıldığı öğrenilen Cemil A. ile hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu tespit edilen Hüseyin G’nin, ifadelerinde, kolinin içerisinde esrar olduğunu bilmediklerini öne sürdükleri belirtildi. Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından "İştirak halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Bu arada, koliyi gönderen kişi hakkında da çalışma yapıldığı bildirildi.