BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.383,64
HABER /  GÜNCEL

Bir ilki gerçekleştirdiler!

İzmirli iki genç, Türkiye'de ilk ve tek online kapıcılık sistemini uygulamaya koyarak internetten alışverişe farklı bir boyut kazandırdı

Abone ol

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü mezunu Atilla Altay ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Deniz Çırpan, kafa kafaya vererek fikir geliştirip ardından bunu projede somutlaştırdı.

Gençlerin projesi, KOSGEB tarafından teşvik ödülü aldı. Gençler, bununla da kalmadı ve projelerini hayata geçirdi. Projenin amacı ise kapıcılığa farklı bir boyut getirmek. Kurdukları www.ekapici.com sitesinde temizlik malzemelerinden, yiyecek içeceklere, ev yapımı yemeklerden hamur işlerine, bakliyat ürünleri, yağ, gazete, dergi, ekmek ve temizlik ürünlerine kadar her şey sipariş edilebiliyor.

EN ÇOK NOHUTLU PİLAV İSTENİYOR

Genç girişimciler, yemek siparişlerinde en popülerin 'nohutlu tavuklu pilav' olduğunu söylüyor. Sisteme sipariş verilen ürün, yarım saat içinde kapıda oluyor. Atilla Altay ve Deniz Çırpan, yemek siparişinin yanında üniversite öğrencileri arasında daha da fazla ilgi göreceğini bekledikleri 'ders notlarını' da isteyenlere servis edebiliyor.

Derslere düzenli giren ve not tutan öğrencilerle anlaşarak isteyenlere ders notlarını yine yarım saat içinde ulaştırabildiklerini söyleyen genç girişimciler, sistemin bu ayağını daha da geliştireceklerini ifade etti.