BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bir ilk gerçekleştiriliyor! Kara Delik 10 Nisan'da görüntülenecek

Samanyolu Galaksisi’nin merkezinde bulunan kara delik hakkında araştırma yapan astronomlar, oluşturulacak ağ yardımı ile tarihin ilk kara delik fotoğrafının yayınlanacağını duyurdu.

Abone ol

European Southern Observatory tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Nisan tarihinde ilk kez gerçekleştirilecek olan olayda, Samanyolu Galaksisi’nin merkezindeki kara delik görüntülenecek.

Uzay ve Bilim dünyasında çığır açması beklenen bu fotoğraf, dünyanın dört bir yanında bulunan gözlem teleskoplarının kara deliğe odaklanması halinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca veri birleştirme ve veri analiz işlerinin doğru sonuçlar vermesi için birbirlerine bağlanan teleskoplar çok hassas saatlere ayarlanmış durumda olacak. Böylece her biri aynı anda aynı yerden aynı verileri toplayacak ve işlenen veriler görüntü olara ortaya çıkacak.

Son veriler 2017 yılına ait

Event Horizon Telescope ağı çerçevesinde toplanan son veriler ise Nisan 2017’ye ait. Bu zamandan beri ellerine gelen verileri bir araya getirmek ve doğru şekilde işlemek adına uğraşan astronomlar, 10 Nisan 2019 tarihinde yapılacak açıklama ile muhtemelen bu çalışmaların son halini bizlere gösterecekler.