BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,74
ALTIN 2.395,34
HABER /  GÜNCEL

Bir grup macera tutkununun rekoru

Almanya’da bir grup macera tutkunu tam 2 bin kola şişesine şeker katarak içeceği aynı anda en yükseğe patlatma rekoru kıldı.

Abone ol

Bir şekerleme firmasının düzenlediği etkinlik için Almanya’nın kuzeybatısında, Kuzey Ren-Vestfalya eyâletinde bulunan Bottrop kentindeki film platformunda bir araya gelenler 2.5 litrelik 2 bin kola şişelerini hazırlanan masaların üzerine yan yana dizdi.

Yanlarında bulundukları şekerleri şişenin kapağında durması için özel düzenek hazırlayan gençler ani hareketle bunların kola şişesinin içerisine düşmesini sağladı. Bir anda meydana gelen tepkime ile ağzında küçük bir delik bulunan içecek gökyüzüne doğru fışkırdı. Bir anda süs havuzunu andıran kola fıskiyeleri yükseldi.

Guinnes Rekorlar Kitabı yetkililerinin gözetiminde yapılan bu ilginç yarışmada aynı anda en yükseğe kola fışkırtma rekorunun kırıldığı açıklandı.

Uzmanlar kola ile şekerin kimyasal tepkimeye girmesi sonucu büyük güç oluştuğunu yeterli önlem alınmadığı takdirde tehlikeli sonuçlar görülebileceğini söyledi.