BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Bir gece ansızın özelleştirildi yurdum

Ne zengin bir ülkeymişiz! Sat, sat, özelleştir, özelleştir, bitmedi daha ülkem.

Ne zengin bir ülkeymişiz! Sat, sat, özelleştir, özelleştir, bitmedi daha ülkem. Nasıl bir zenginlik bu, nasıl bir çuval ki, dibi hala görünmedi bir türlü. Sıra sıra çıktı kanunlar, çoğunlukla gece yarıları, turuncu koltuklarında uyku basmışken vekilleri.

En son Perşembe günü yine bir milli kaynağımız özelleştirmeye açıldı. Ak Parti’nin gece yarısı operasyonlarından birine daha emir vaki tanık olduk. Enerjinin ham hali, termik santrallerine kömür temin eden linyit sahaları yerli yabancı iş adamlarının sofralarına sunulacak. Adeta hediye edilecek. 18 adet enerji santrali ile birlikte TKİ’nin işlettiği bütün linyit sahaları, mülkiyetleri ile birlikte gitti gidiyor. Güzel iş, güzel kazanç, güzel gelecek.

Kimin için? Sermaye patronları ve birilerinin şirketleri için.

Linyit ne? Kömür, enerji, elektrik, medeniyet, ışık, sağlık, eğitim, kısacası hayat!

Ya halk? Halka da otomatik zamlanan elektrik faturaları hediye artık! Peki, bugüne kadar bu işletmeler ve madenler kimin malıydı?

Devletin, yani milletin.

Devlete sorsak mesela, neden satıyorsun? Meclis kararı.

Meclis kim?

Milletin seçtiği beyler ve bayanlar. Peki, bu zati muhteremler neden kendilerini seçen vatandaşlarını zarara uğratmak için çabalar?

Etme bulma dünyası işte. Kendi oyu ile kendi kendini yoksullaştıran bir milletin hikayesi bu. Kenya Kurucu Devlet Başkanı Kenyattu ne demişti? “Batılılar geldiklerinde ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda ise; bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı.”

Ne kadar benzeşiyor bu gün bizimle. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, milletine ait ne varsa sermayelere satılırken, her köşeye açılan camiler, kuran kursları, imam hatipler..

Bir milleti millet yapan, dili ve dinidir. Bilim de, din de insanlık için gereklidir. Fakat başkalarının sizi kendi çıkarlarına göre dindarlaştırması ile sizin kendi aklınız ve vicdanınız içindeki inançlarınızı yaşamanız farklı şeylerdir.

Üzerinde yaşadığınız topraklar, sadece gömülmek için var sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Üzerinde yaşadığınız topraklar, geleceğinizdir, çocuklarınıza bırakacağınız en önemli mirastır. Bu mirasa satılmasına göz yumarak mı sahip çıkıyorsunuz?

Ülkenizin her alanını eline geçiren bir sistemi destekliyorsanız, çocuklarınızın işsiz kalmasına siz zemin hazırlıyorsunuz demektir. Bu durumda kimsenin açız, yoksuluz veya işsiziz demeğe de hakkı yok. Bu yasalara el kaldırarak onay veren milletvekillerinin çocukları Amerika’da, çoğu çoktan oranın vatandaşı olmuş bile. Burada kalanlar da zaten çoktan iş adamları durumunda. Ya sizin çocuklarınız? Belirsiz bir geleceğin çaresizliğindeler.

Bugün bir bir satılan milli varlıklar atalarımızın canlarıyla koruyarak, bize bıraktıkları miras değil mi? Ya siz, siz çocuklarınıza ne bırakıyorsunuz? Sermayeye kölelik mi mirasınız? Çocuklarınızın geleceğini böyle düşlüyorsanız, özelleştirmelerin hepsini destekleyin!..

Mezar yerlerinizi de dolar üzerinde alırsınız artık. Santim üzerinden, paranız kadar, kıvrılıp yatarsınız gayri.