BIST 10.439
DOLAR 32,67
EURO 34,89
ALTIN 2.447,26
HABER /  GÜNCEL

Bir canlı bombanın fotoğrafları

Ürdün'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırısında 35 yaşındaki bir kadın üzerindeki bombaları patlatamadı. İşte o kadının sorgusu ve şok edici fotoğrafları.

Abone ol

Ürdün’de geçen çarşamba günü, 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırılarına kocasıyla birlikte katılan Iraklı kadın, üzerindeki bombayı patlatamamasının ardından tutuklandı. Herşeyi itiraf eden 35 yaşındaki Sacide Mübarek Atrus El Rişavi’nin sorgusu, Ürdün televizyonundan yayınlandı.



Hürriyet'in haberine göre; canlı bomba, Irak’taki El Kaide örgütünün lideri Ebu Musab Zarkavi’nin Anbar’daki sağ kolu olan ve Felluce’de Amerikan askerleri tarafından öldürülen Mübarek Atrus El Rişavi’nin kız kardeşi olduğunu söyledi. Ekranda, ellerinin titrediği gözlenen ve beyaz bir başörtüsü takan Rişavi, dehşet gününü dakika dakika anlattı.

Saldırıdan dört gün önce, kocası ve diğer iki bombacıyla birlikte sahte pasaport kullanarak Irak’tan Ürdün’e geçtiklerini belirten Rişavi, burada bir daire kiraladıklarını ifade etti. Rişavi’nin kocasının Anbarlı Ali Hüseyin El Şamari, diğer iki otele giden öteki bombacıların ise Revad Casim Muhammed Abid (23) ile Sefa Muhammed Ali (23) olduğu bildirildi.

Kiradıkları dairede, kocasının kendisine eylemde kullanacağı bombalı kuşağı verdiği söyleyen Rişavi, ‘Bana nasıl kullanacağımı, pimi nasıl çekeceğimi kendisi gösterdi’ dedi. Üç dakikası yayınlanan sorgulamanın kısa kesildiği ve şok geçirdiği için konuşamadığı belirtilen kadın, sözlerini şöyle bitirdi:

‘Çarşamba günü bir araba kiralayıp otele gittik. Kocamla birlikte içeri girdi. Erkek, kadın, çoluk çocuk kalabalık bir düğündü. Ayrılıp iki ayrı köşede beklemeye başladık. Kocam kendisini havaya uçurdu, ancak benim üzerimdeki bombalar patlamadı. Kalabalıkla birlikte dışarı kaçtım, fakat polise yakalandım.’

Üç otele düzenlenen terör saldırısında kocası havaya uçarken, kendisinin üzerindeki bomba patlamayan Sacide El Rişavi adlı kadın terörist, televizyondan yayınlanan sorgu görüntülerinde intihar kemerini de gösterdi.


Rişavi, pamuklu kumaştan düğmeli bir kılıfın içerisine patlayıcı TNT lokumları koyduklarını ve tahrip gücünü artırmak amacıyla kılıfın dışındaki özel ceplere bilyeler doldurduklarını söyledi.


Bombayı nasıl patlatacağını kendisine kocasının öğrettiğini belirten kadın terörist, ölüm kemerinin üzerine giydiği elbiselerle, sıradan bir düğün davetlisi gibi görünmeye çalıştığını da bildirdi.

ani