BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Bir aydır kurtarılmayı bekledi

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Muallimköy'de bir köpek, yaklaşık bir ay önce düştüğü çukurdan, Gebze İtfaiyesi ve AKUT görevlilerinin 4,5 saatlik uzun uğraşları sonucunda kurtarıldı.

Abone ol

Köpeğin kurtarıldığını gören bir hayvan sever heyecanına yenik düşerek bayıldı.

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren bir kömür fabrikasının bahçesindeki kanalizasyon çukuruna düşerek mahsur kalan köpeği, bir aya yakın bir süredir çevrede bulunan fabrika çalışanları besleyip kurtarılması için çaba gösterdi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Bunun üzerine devreye Gebze Belediyesi Veteriner ekibi, Gebze İtfaiyesi çalışanları ve AKUT görevlileri girdi.

Onlarca hayvan severin de takip ettiği kurtarma operasyonunda önce merdivenle kanalizasyon çukuruna inildi. Bu sırada ürkerek rogarın derinliklerine kaçan köpeğe ulaşmak mümkün olmadı. Ekipler, olay yerine iş makinesi çağırarak köpeğin kaçtığı rogarın bağlandığı bir sonraki kanalizasyona başka bir rogar kapağının altını kazarak ulaştı. Buradan içeri giren itfaiye ekipleri, tazyikli su vererek hayvanın ürkütüp düştüğü çukura geri dönmesini sağladı. Bu sırada çukurun dibinde bekleyen itfaiye görevlisi köpeği yakalayarak arkadaşlarının da yardımıyla yukarı çıkardı.