BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Bir annenin ölümüne fedakarlığı

Hamileyken kanser olduğunu öğrendi. Önüne iki zor seçenek sunuldu. O ise...

Abone ol

Hamileyken kansere yakalanan Ellice Hammond tedavi görürse bebeğini kaybedecekti. Ama o kabul etmedi, doğum yaptı...

Avustralya bu hafta film gibi bir drama sahne oldu. Melbourne kentinde başarılı bir doktor olan Ellice Hammond, doğmamış bebeğini korumak için kanser tedavisini reddettikten sonra, kızı henüz 3 haftalıkken hastalığa yenildi. Ellice 22 haftalık hamileyken lenf kanseri olduğunu öğrendi. İki kez hafif dozda kemoterapiye girdikten sonra hayatının en zor kararını vermek zorunda kaldı. Ya ağır bir kemoterapi tedavisine başlayıp bebeği kaybedecekti ya da tedaviyi reddetip kendi hayatını tehlikeye atacaktı. Ellice ikinci seçeneği tercih etti.

Haftalarca bir yandan hastalıkla, bir yandan hamilelikle mücadele ettikten sonra sonunda doktorlar duruma el koydu. 20 Ağustos’ta bebek 33 haftalık olduğunda sezaryenle aldılar. Ellice ve kocası Peter Wojcik, kızlarına Mia adını verdi.

Ancak hemen kemoterapiye başlayan Ellice için artık çok geçti. Genç kadın Pazar günü kansere yenildi. Kocası “Bu zor haftalar boyunca ölümden hiç bahsetmedi. Kızıyla birlikte olacağını düşünüyordu ya da bize öyleymiş gibi davranıyordu. Onunla gurur duyuyorum” dedi.

BİR KEZ KUCAĞINA ALABİLDİ

Talihsiz anne Hammond, doğumdan sonra sadece üç hafta yaşayabildi ve sadece bir kez bebeğini kucağına alabildi. Eşi Peter Wocjik “Hep anne olmayı isterdi... İsteği gerçekleşti ama ömrü yetmedi” diye konuştu...