BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Suikasti öven bir klip daha

Dink suikastine bir övgü de, Türüt'ün klibinden sonra üniversitelilerden geldi...

Abone ol

İstanbul'daki bir özel üniversite öğrencileri, Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün S, azmettirici iddiasıyla yargılanan Yasin Hayal, Hrant Dink ve Dink'in bir arkadaşı rolleriyle, cinayeti öven bir film çekerek YouTube'a koydular.

YouTube'de yayınlanan klip tabanca mermileri ve yanındaki kan figürüyle başlıyor. Filmde, beyaz bereli katil zanlısı Ogün S, önceden yeri kontrol eden Yasin Hayal ile işaretleşerek Dink'in oturduğu kafeden çıkışını bekliyor.

ÖĞRENCİLER HAKKINDA YASAL TAKİP

Kafede Dink'in arkadaşı rolündeki öğrenci, “Eninde sonunda Batı Ermenistan'ı da bizim topraklarımıza katıp büyük Ermenistan'ı kuracağız” diyor. Dink rolündeki öğrenci de “İnşallah... Türkten boşalacak o zehirli kanın yerini alacak olan temiz kan Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil kanda mevcut olacaktır” diye bir cümle kuruyor.

Böylece 'öldürülmek için haklı gerekçe' veren Dink, hemen ardından çantasını alıp sokağa çıkıyor ve beyaz bereli öğrenci tarafından vurularak öldürülüyor.

Öğrencilerin öğrenim gördüğü özel üniversitenin yöneticileri, “Filmi okulun üç öğrencisi kendi kendine çekmiş. Öğrencilerle konuştuk, bir arkadaşlarının YouTube'a koyduğunu söylediler. Okulumuzla hiçbir ilgisi yok. Yani böyle bir ödev verilmemiş, okulun imkanları kullanılmamış. Klibi yapan öğrenciler hakkında yasal takip isteyeceğiz” açıklamasını yaptı.