BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir ananın evladına son sarılışı

Diyarbakır'da şehit düşen 13 asker için dün askeri tören düzenlendi!

Abone ol

İNTERNETHABER/ Dün Türkiye tarifi imkansız bir acıyı daha yaşadı! Diyarbakır'da kurulan hain tuzak, 13 evladımızı toprağa düşürdü. Türkiye tek yürek oldu, teröre lanet okurken ailelerin acılarını paylaştı, şehitleri sahip çıktı.

Şehitler için ilk tören Diyarbakır'da yapıldı. 7. Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Tarım ve Gıda Bakanı Mehdi Eker ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı. 

Bazı ailelerinde katıldığı cenaze töreninde protokol heyeti, şehit düşen 13 askerin fotoğrafını taşıdı. Şehitler memleketlerine gönderilirken, yakılan ağıtlar tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. İşte şehitler için düzenlenen törenler;

ŞEHİT KOMANDO ER VEFA ÇELİK/ AĞRI

vefa.jpgDiyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Vefa Çelik'in cenazesi, memleketi Ağrı'da toprağa verildi.

AĞRI'DA GÖZYAŞLARI SEL OLDU- FOTO GALERİ

Ağrı Havaalanı'nda askerlerin omzunda uçaktan indirilen şehidin naaşı, Yüzüncü Yıl Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada, Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döken yakınları, güçlükle sakinleştirildi. Şehidin cenazesi, daha sonra Yavuz Camisi'ne getirildi.

Şehit Çelik'in Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan cenaze namazının ardından bir süre

 Şehit Ethem Okkay, memleketi Şanlıurfa'da Kürtçe ağıtlarla uğurlandı!
Cenazenin ambulanstan indirilip namazın kılınacağı alana getirilişi esnasında şehidin ailesi ve yakınları tabutun başına giderek Kürtçe ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü. Zaman zaman zılgıtların çalındığı cenaze töreninde şehidin bazı yakınları sinir krizleri geçirdi.

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

omuzlarda taşınarak askeri araca konuldu. Cenaze, uzun araç konvoyu eşliğinde kent merkezindeki şehitliğe götürülerek gözyaşları arasında defnedildi.

DİYARBAKIR'DAKİ ASKERİ TÖRENDEN KARELER- TIKLAYIN

ŞEHİT KOMANDO PİYADE ÇAVUŞ NOYAN AYDIN

ZONGULDAK

noyan.jpgDiyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Piyade Çavuş Noyan Aydın'ın (24) cenazesi askeri uçakla Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı'na getirildi

Uçaktan alınarak Çaycuma Belediyesine ait cenaze aracına konulan şehidin naaşı, polis ve askeri araçların konvoyunda Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Burada bekleyen şehidin yakınları, cenaze aracının gelmesiyle birlikte sinir krizleri geçirdi, bayılanlar ise acil servise kaldırıldı.

ŞEHİDİN ANNESİNİN FERYATLARI YÜREK DAĞLADI- GALERİ

Bu arada, morgun önüne dev Türk Bayrağı asıldı.

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, şehit çavuşun annesi Ayşe Aydın'a sarılarak bir kez daha taziyede bulundu. İmam tarafından dualar okundu.

 MECLİS ŞEHİTLER İÇİN TOPLANDI
TBMM Diyarbakır'da 13 şehidin verildiği çatışmanın ardından toplandı. Muhalefet partileri adına konuşan vekiller hükümeti eleştirdi. Hükümet adına eleştirileri yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partilere ortak tavır koyma çağrısında bulundu. TBMM'de oturuma ara verildi aranın ardından AK Parti, CHP ve MHP ortak deklarasyon yayınlayarak terörü kınadı.

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Şehit Noyan Aydın'ın cenazesinin bugün Ereğli'deki Bozhane Camisi'nde kılınacak öğlen namazının ardından Dedeler köyündeki mezarlıkta toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT KOMANDO ÇAVUŞ UFUK BAŞARI
KONYA

ufuksehit.jpgDiyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında bir grup teröristle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın cenazesi, Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy beldesine askeri helikopterle getirildi.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşı, baba evine götürüldü. Burada, herkes şehidin cenazesini görmek isteyince küçük bir izdiham yaşandı.

İŞTE BİR ANNENİN EVLADINA SON BAKIŞI- GALERİ

Daha sonra belde meydanına getirilen şehidin cenazesine, yakınları dokunarak ''Ağlamak yok, kimseyi güldürmeyeceğiz'' dedi.

Şehidin annesi Sıdıka Başarı, belde meydanındaki cenaze töreni sırasında, bir kadın askerin üniformasındaki oğlunun fotoğrafını öperek, ''Vatan sağ olsun'' dedi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak belde mezarlığına götürülürken vatandaşlar ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' sloganları attı.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın cenazesi belde mezarlığına defnedildi.

ŞEHİT JANDARMA UZMAN ONBAŞI FAHRETTİN AKSU
ERZİNCAN

fahrettin.20110716003834.jpgDiyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere kırsal kesiminde düzenlenen hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu, memleketi Erzincan'da toprağa verildi.

Uçakla Erzincan'a getirilen Aksu'nun cenazesi daha sonra cenaze aracı ile törenin yapılacağı Terzibaba Camisi'ne getirildi. Aksu'nun cenazesi ardından askerlerin omuzlarında musalla taşına konuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cenaze törenine, şehidin yakınları, çok sayıda vatandaş ile iznini iptal ederek Erzincan'a gelen Vali Abdülkadir Demir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık katıldı.

ACILI BİR EŞ VE GERİDE BABA HASRETİ ÇEKECEK BİR ÇOCUK- GALERİ

Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran Aksu'nun ailesini, yakınları teselli etti. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ataman, Aksu'nun tabutunu okşadı. Cenazeye katılım dolayısıyla Erzincan-Erzurum karayolu bir süre trafiğe kapatıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Aksu'nun naaşı top aracıyla, 3. Ordu Komutanlığı bandosunun çaldığı cenaze marşı eşliğinde şehir terminali önüne getirildi. Burada cenaze aracına konan Aksu'nun naaşı, Terzibaba Mezarlığı'nın yanında bulunan 3. Ordu Komutanlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT JANDARMA KOMANDO ER BARIŞ ÇİÇEKDAĞI
GAZİANTEP

baris.jpgDiyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesimindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın cenazesi Gaziantep Yeşilkent Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Anne Havva Çiçekdağı, caminin bahçesinde elinde Türk Bayrağı ile ağıtlar yaktı ve ağladı.

Havva Çiçekdağı, ''Açmamış gülüm soldu. Barışım'ın bugün düğün günü, ağlamıyorum ben ağlamıyorum ben. Bunlar sevinç gözyaşları. Bütün arkadaşların düğününe gelmiş, bir sen gelmedin. Kurban olayım sana. Oy yavrum oy, oy ciğerim oy. Oy Barış'ım oy, oy barışım oy'' diyerek törene gelenleri de duygulandırdı.

TÖRENE KATILAN BAKAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI- GALERİ

Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı. Şahin, cami girişinde gördüğü Cansu Çiçekdağı'na sarılarak sakinleştirmeye çalıştı. Bakan Şahin, şehidin annesi Havva Çiçekdağı'nın yanına giderek onu teselli etti.

Şehidin kardeşi Cansu Çiçekdağı, ağabeyi şehit Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın cenazesini, asker selamı vererek karşıladı.

Bu arada cami bahçesindeki bir grup vatandaş, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kahrolsun PKK. Meclis'te PKK istemiyoruz'' sloganları attı.

Yakınları, Şehit Çiçekdağı'nın camiye getirilişi sırasında tabuta sarıldı, gözyaşı döktü. Görevliler, vatandaşları sakinleştirmekte zorlandı. Töreni izleyen basın mensupları, güvenlik güçleri tarafından cenazenin olduğu bölgeden uzaklaştırıldı.