BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  DÜNYA

Bir Adam Yaratmak” Azerice’ye çevrildi

Büyük şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’in “Bir Adam Yaratmak” adlı eseri Azerbaycan diline tercüme edilerek, Azerbaycanlı ok...

Abone ol

Büyük şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’in “Bir Adam Yaratmak” adlı eseri Azerbaycan diline tercüme edilerek, Azerbaycanlı okurlara sunuldu.
Yazarlar Birliği’nde düzenlenen toplantıda, Türkiye Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin desteğiyle Necip Fazıl Kısakürek’in “Bir Adam Yaratmak” eserinin Milli İlimler Akademisi Edebiyat Üniversitesi Genç Alimler Birliği Başkanı Eşgane Babayeva tarafından Azerbaycan diline tercüme edilerek okurlara sunulduğu belirtildi. Necip Fazıl Kısakürek’in hayranı olan Eşgane Babayeva, ”Necip Fazıl’ın hayatını araştırıyorken onun ’Bir Adam Yaratmak’ eseri özellikle benim dikkatimi çekti. Onun için bu eseri Azerbaycanlı okurlara sunmak istedim. Bir Adam Yaratmak eseri Necip Fazıl’ın kendisinin bir prototipidir. Bu eserin üzerinde tahminen 2 yıl çalıştıktan sonra Azerbaycanlı okurlara sunabildik. ‘Bir Adam Yaratmak’ eseri ıstırap çeken Necip Fazıl ruhunun portresidir” dedi.
(İHA)