BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.489,02
HABER /  DÜNYA

Kaçak avlanılan akivadesler denize bırakıldı

İzmir’de kaçak olarak avlanılan 60 bin lira olan yaklaşık 1.5 ton akivades Ege Denizi’ne geri bırakıldı.<br/>İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Abone ol

İzmir’de kaçak olarak avlanılan 60 bin lira olan yaklaşık 1.5 ton akivades Ege Denizi’ne geri bırakıldı.
İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile Menemen Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak olarak avlanan ve yine kaçak yollarla yurt dışına gönderilmek istenen değeri 60 bin lira olan yaklaşık 1,5 ton akivades ele geçirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından akivadesler, Ege Denizi’ne geri bırakıldı.
Menemen’de denetim yapan bölge trafik şube müdürlüğü ekipleri, seyir halindeyken şüphelenerek durdukları kamyonette kaçak olarak avlanan 1,5 ton akivades ele geçirdi. Trafik ekipleri durumu, Menemen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne bildirdi. Olay yerine gelen su ürünleri kontrol görevlileri, 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında avcılığı yasak olan akivadeslerin istiflendiği 80 çuvalı teslim alarak, Ege Denizi’ne geri bıraktı.
Akivadeslerin ele geçirildiği sırada hala canlı olması nedeniyle denize geri bırakıldığını ifade eden İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi Müdürü Ali Erkul, “Su ürünleri kaynaklarının korunması adına Menemen Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bizimle işbirliği kurmaları gerçekten çok önemli. Yurtdışına ihraç edilen bir ürün olan akivadesin ekonomik getirisi oldukça yüksek. Bu nedenle bazı kötü niyetli insanlar av yasağını hiçe sayarak kaçak yollarla avlanıyor. Neyse ki trafik ekiplerinin titiz çalışmasıyla yaklaşık 1,5 ton ürünü tekrar denize boşalttık” dedi.
(İHA)