BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan vatandaşlara uyarı

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir saldırısı sonrası konuştu "Alçak terör odaklarının Türkiye'nin bölünmeyeceğini ve boyun eğmeyeceğini bilmedirler" diye konuştu.

Abone ol

İZMİR'deki hain terör saldırısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütlerinin Türkiye'yi yıldıramayacağını söyledi. Polis memuru Fethi Sekin'in büyük bir faciayı engellediğini belirten Yıldırım, kimsenin normal hayat akışlarını değiştirmemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de açıklamalarda bulundu. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyleyen Yıldırım, ele geçirilen mühimmatlara bakıldığında çok büyük bir felaketin şehit polis memuru Fethi Sekin'in kahramanlığı sayesinde önlendiğini ifade etti. Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Şunu milletimiz bilmelidir ki İzmirliler bilmelidir ki bu ülkeyi bölmek isteyen bu milletin kardeşliğini bozmak isteyen her kim olursa olsun asla bunu başaramayacak. Çünkü milletimiz kardeşliği, birliği beraberliği, bozanlara katiyen pirim vermiyor. Ama görüyoruz ki son zamanlarda Türkiye'nin başını ağrıtan enerjisini azaltan bu alçak örgütler artık vardiyalı çalışmaya başladılar. 8 saat biri çalışıyor, ondan sonra biri diğerine görevi veriyor, o diğerine veriyor. 24 saat 3 vardiya esasına göre çalışıyorlar. Bu da terörün idelojisi, kutsalı hiçbir değeri olmadığını açık şekilde gösteriyor.

"BU BİTİŞLERİN ARİFESİDİR"

Bir olayı DEAŞ yapıyor, bir sonrakini geliyor PKK yapıyor, sonra 'sıra sende' diyor FETÖ yapıyor ve böylece marifetlerini ortaya koyuyorlar. Bu bir bitişin arifesidir. Milletimiz bunu bilmelidir. Bunlar çılgınca eylemleri, fedai eylemlerini, asimetrik saldırılarını bundan sonra da yapma gayreti içerisinde olacak ama bizim güvenlik güçlerimiz de bunlara nefes aldırmayacak, amansız bir şekilde enselerinde olmaya devam edecektir.

"NORMAL HAYATLARINA DEVAM ETSİNLER"

Vatandaşlarımız normal hayatlarının akışını değiştirmesinler. Terör örgütlerinin yapmak istedikleri de budur. Güvenlik güçlerimiz gece demeden gündüz demeden büyük bir azimle görevlerinin başındadır."