BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.436,95
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan Diyarbakır'da flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuşma yaptı, hedefinde terör örgütü PKK ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak vardı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'ya kaynak sağlamakla suçladığı BDP'li belediyeleri eleştirerek "Bu paraları terör örgütüne aktaranların lime lime burunlarından getireceğiz, hesabını da soracağız." dedi.

DİYARBAKIR ÇIKARMASI

Devletin zirvesi Diyarbakır'da buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile çok sayıda bakan Diyarbakır'a çıkarma yaptı.

TOPLU AÇILIŞLAR

Anıt Park'ta Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı
tamamlanan tesislerin hizmete alım töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın hedefinde terör örgütü PKK ve halka hizmet yerine örgüte maddi kaynak sağlamakla eleştirdiği BDP'li belediyeler vardı. İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ, TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRTMEYİZ

"Bugün Diyarbakırlı kardeşlerimizle kucaklaşmak için buradayız. Bundan sadece 10 gün önce Diyarbakır'a geldim. Diyarbakır'ın Tanışık köyüne, Dürümlü mezrasına gittim. Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık.

Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik, inşallah Türkiye terör belasından kurtulacak, Diyarbakırımız da geleceğe emin adımlarla yürüyecek. PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu, PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, ülkeyi böldürtmeyiz.

ÇUKURLARI KAZANLAR PİŞMAN OLACAK

Bugün Diyarbakır'da 600 trilyona varan eserlerin açılışını yapıyoruz. En büyüğü, en önemlisi Diyarbakır Uluslararası Havaalanıdır. Yaklaşık 270 trilyona var olmuş ve Güneydoğu'nun körüklü köprülü tek havaalanıdır. Milletimize hayırlı olsun. Diyarbakır Havaalanı artık uluslararası havaalanı oldu. Erbil'e ve Kıbrıs'a seferler başladı. Önümüzdeki günlerde Diyarbakır'dan yurt dışına farklı noktalara seferler başlayacak. Çukurlar kazanlar bu yaptıklarından bir kez daha pişman olacak.

14 YILDA 25 KATRİLYON

Yaptıklarımız bununla sınırlı değil. Diyarbakır'a bugüne kadar son 14 yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyondur. Diyarbakır'ın 2002 yılında bölünmüş yolu, 37 kilometre. Koca Diyarbakır'da 30 kilometre bölünmüş yol. 14 yılda biz AK Parti iktidarı olarak 350 kilometre yol yaptık. Diyarbakır'ı Mardin'e, Elazığ'a, Batman'a, Siirt'e, Şanlıurfa'ya bölünmüş yolla bağladık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Milleti birleştirdik, kardeş yaptık, gönüldaş yaptık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Erdoğan, kendisini Türk bayraklarıyla karşılayan vatandaşları selamladı, çocuklara oyuncak hediye etti.



Eğitimde Diyarbakır çok büyük ilerleme katetti. Selahattin Eyyubi Üniversitesi'ni, 10 bin 500 kapasiteli yurdu, 4 bin 660 yeni sınıfı Diyarbakır'a kazandırdık. Tarımda Diyarbakır destekler aldı. Yapılan barajlarla, sulama göletleriyle Diyarbakır'da 204 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Diyarbakır'ın içme suyu problemi vardı. Diyarbakır'ın belediye başkanı terör örgütüne destek vererek sizin paralarınızı, kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız.

ONLAR GENCECİK FİDANLARI İNDİRİYOR BİZ DİKİYORUZ

Her kuruşun size hizmet olarak geri dönmesi için ne gerekirse yapacağız. TOKİ 13 bin 400 konutu hak sahiplerine teslim ediyor. Tarım desteği 3,5 milyonu aştı. Diyarbakır daha fazlasına layık. Diyarbakır'a 24 milyon fidan diktik, onlar gencecik fidanları indiriyor, biz dikiyoruz.

LİME LİME BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ

Diyarbakır'ın dertleriyle, su problemiyle, kanalizasyon problemiyle, yol problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne destek vererek, lojistik destek vererek sizin paralarınızı, sizin kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranların lime lime burunlarından getireceğiz, hesabını da soracağız.



Diyarbakır demek kardeşlik demektir, Türkiye demektir. Diyarbakır Türkiye'nin özetidir. Diyarbakır'ın bereketli topraklarının tamamını suyla buluşturmak var gündemimizde. Terör örgütü Silvan Barajı'nı yaptırmamak için elinden geleni yapıyor. Her türlü engeli çıkarıyor. Ama onlar ne yaparsa yapsın, Diyarbakır bunlara papuç bırakır mı? Silvan Barajı'nı suyla buluşturacağız. Toprakları bolluğa berekete kavuşturacağız. Onlar biliyorlar ki, Silvan Barajı demek Diyarbakır'ın zenginleşmesi demek, bölünmüş yollar demek, Diyarbakır'ın medeniyet yolunda emin adımlarla ilerliyor demektir. Havaalanı demek Diyarbakır'ın dünyayla buluşması demek.

NE YAPARSANIZ YAPIN

Ne yaparsanız yapın ister çukur açın, ister el yapımı bombalarla fidanlarımızı şehit edin ama başaramayacaksınız. Siz de sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış işbirlikçileriniz, siyasi uzantılarınız asla başaramayacak.

BİZ SUR'U YAPMAYA BAŞLAYINCA İFTİRA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Önümüzde güzel günler var. Yarınımız bugünden daha güzel, geleceğimiz bugünden daha aydınlık olacak. Tarihi şehir Sur'un 6 mahallesini ne hale getirdiler. Bombalarla, çukurlarla kazarak o tarihi eserlere zarar verdiler. 4 bin kardeşimizi yerinden yurdundan ettiler. Ama biz AK Parti iktidarı olarak, o yaraları sarıyoruz. Esnaflarımızın zararlarını nakti olarak ödedik. Esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. Ecdadımızdan bize miras kalan Sur'un o gözbebeği yapılarını en güzel şekilde yeniden yapacağız. Biz Sur'u yapmaya başlayınca bir iftira kampanyası daha başlattılar. 'Sur'u peşkeş çekeceklermiş', hadi oradan; siz teröre destek vereceğinize Diyarbakır'ın dertleriyle dertlenin, terörün destekçisi olacağınıza bu Diyarbakır insanının derdiyle dertlenin. Siz her şeyi görüyorsunuz. Bunların hepsi gelip geçecek ama bizim kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek."

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle Diyarbakır'da çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ile Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına belirli aralıklarla frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu. Zırhlı araçlarla güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı. Erdoğan ve Yıldırım'ın taziye ziyaretinde bulunacağı merkez Sur İlçesi'ne bağlı Tanışık Köyü'nde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.