BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım: Yüzde 67 yerlilik oranına ulaştık

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dünyana ilk üniversitenin batıda değil Tunus'ta kurulduğunu söyledi. Savunma sanayisinde Türkiye'nin yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Yıldırım, yerlilik oranının yüzde 67'ye ulaştığını kaydetti.

Abone ol

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) 2018-2019 yılı akademik yıl açılışı ve fahri doktora payesi tevcihi ve Diş Hekimliği Fakültesi temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım, “Kimsenin bizi tehdit edememesi için çok çalışmalıyız. Savunmamızı yerli ve milli silahlarla yapmalıyız. Yüzde 67 yerlilik oranına ulaştık. Hedef bu konuda kendi kendimize yeter hale gelmek" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) 2018-2019 yılı akademik yıl açılışı ve fahri doktora payesi tevcihi ve Diş Hekimliği Fakültesi temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada dünyanın ilk üniversitesinin Batı'da değil Tunus'ta kurulduğunu aktaran Yıldırım, bilimsel bütün teoriler onlara ait olduğu söylense de hakikatin öyle olmadığını kaydetti. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"40 yılı bulan mücadelemiz, teröre karşı mücadelemizde ülkemizi, birliği, beraberliği, kardeşliği yok etmeye çalışan PKK terör örgütü ve onuna arka planında bulunan ağa babalarıdır. Yüksek öğretim gençliği olarak Türkiye’deki barış, huzur ve kardeşliği ortadan kaldırmak isteyenlere karşı çok ama çok dikkatli olun. Türkiye’nin başı ağrısa Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu ağır hasta olur. Ülkemize, bölgemizdeki ülkelere karşı ne yazık ki kötü düşünceleri olan, kötü emelleri olan bir takım emperyal güçler vardır. Bunlara asla fırsat vermemeliyiz. 

"SAVUNMADA YÜZDE 67 YERLİLİK ORANINA ULAŞTIK"

Kimsenin bizi tehdit edememesi için çok çalışmalıyız. Savunmamızı yerli ve milli silahlarla yapmalıyız. Yüzde 67 yerlilik oranına ulaştık. Hedef bu konuda kendi kendimize yeter hale gelmek. Günümüzde bilimde, teknolojide öncü isimler yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Güç tank top tüfek silahta değil, bugün güç bilgiye hakim olandadır. Bilgiye hakim olan bir adım önde gidiyor. Gelecek bilgiyle kurgulanıyor. Sadece devletin değil şahısların da hedefi olması gerekir."