BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım bebeğe ezan okudu

Binali Yıldırım, hastane ziyaretinde iki günlük bebeğin kulağına ezan okudu.

Abone ol

Seçim çalışmalarına İzmir'in Buca ilçesinde devam eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Buca ilçesindeki ilk ziyaretine Belediye Başkan Adayı Cemil Şeboy ile birlikte Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nden (BEGOS) başladı.

Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Yıldırım, sorunlara 'Yıldırım' gibi çözüm olacaklarını, reçetenin kendilerinde olduğunu ifade etti. BEGOS Müteşebbis Heyet Kurulu Başkanı Remzi Peköz, Yıldırım'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Siz hükümetin en başarılı, en çalışkan bakanıydınız. Her zaman kalbimiz, bölgemiz size açık. Her zaman bekliyoruz" dedi.

BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Timur Yaykıran ise, Buca'da yaşayan vatandaşların ortak sorununun yol olduğunu ve ilgi görmediklerini söyledi. Yıldırım, "Türkiye'nin her yerini yolla donattık, Buca'daki yolları mı yapmayacağız. Her şey yoluna girecek. Buca İngilizcede 'çukur' demek. Tamam öyle de biz Buca çukurlarla dolsun demedik" şeklinde konuştu. İzmir'de uyum problemi olduğunu ifade eden Yıldırım, "Yerel ve merkezi yönetimin ideolojik ayrışma içerisinde olması yanlış bir şey. Şehri kim yönetecekse yönetsin, hamaset ve ideolojik söylemlerle şehri içine kapatmayın. Bu şehrin birçok ilkleri var. Bu noktada olmaması lazım" diye konuştu.

Hükümetin İzmir'e sahip çıkmadığı yönündeki söylemlerin de hiçbir şekilde doğruyu yansıtmadığını ifade eden Yıldırım, "İzmir'in bütçesinin yüzde 92'sini hükümet gönderiyor. Bizden ne istendi de yapmadık? Bunun cevabı verilsin. İzmirliler bu tür söylemlere itibar etmesin. 14 yıl önce İzmir'den ayrılanlar yıllar sonra İzmir'e geldiklerinde 'bırakıp giderken daha güzeldi, geldik gördük moralimiz bozuldu' diyorsa bu işte bir iş yapılmamışlık, bir yanlışlık vardır. Bir ayı geçkin süredir sokaklardayız. Sokak bize 'İzmir değişim istiyor' diyor. İzmir isterse biz varız ve hazırız" diye konuştu.



DENİZ BEBEĞİN KULAĞINA EZAN OKUDU

Yıldırım'ın Buca ziyareti yine renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Buca Futbol Akademisi Gençlik Geliştirme Derneği'ni de ziyaret eden Yıldırım, burada minik futbolcularla bir araya geldi. Kapalı salonda minik futbolcuların antrenmanına eşlik eden Yıldırım, '35 Binali Yıldırım' yazılı formayı giyerek penaltı attı. Tınaztepe Hastanesi'ne giden Yıldırım, henüz iki günlük Deniz isimli bebeğin kulağına ezan okudu. Deniz bebeğin vatana, millete hayırlı uğurlu bir evlat olmasını dileyen Yıldırım, hastaneye gelen diğer vatandaşlarla da selamlaştı acil şifalar diledi.