BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.394,01
HABER /  DÜNYA

Bin ölü 10 bin yaralı

Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi lideri darbe karşıtlarına yönelik müdahalede ölenlerin ve yaralananların sayısını açıkladı.

Abone ol

Hürriyet ve Adalet Partisi Basın Sözcüsü Murat Ali, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik müdahalesi sonucu ülke genelinde ölü sayısının bin, yaralı sayısının da 10 bini bulduğunu açıkladı.

Ali, özellikle uluslararası kamuoyunu katliamların durdurulması için göreve çağırdıklarını belirterek, polisin uyguladığı şiddetin yanında askerin de göreve çağrılmasının, ordunun bütün yönetime hakim olması anlamına geleceğini kaydeden Ali, "Ordu, daha fazla katliam için hazırlık yapmıştır. Uluslararası kamuoyunu acil olarak müdahale etmeye ve bu katliamı durdurmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda ülke genelinde ölü sayısının bin, yaralı sayısının da 10 bini bulduğunu açıklayan Ali, bu sayının artmasından korktuklarını söyledi.

Mısır'ın genelinde katliama yönelik protestoların devam ettiğini belirten Ali, "Hürriyet ve Adalet Partisi taraftarları, hiçbir şekilde silah kullanmamıştır. Silah kullanmaya başından beri karşı olduğumuzu açıkladık. Silah kullanan polis ve askerler tarafından insanlarımız öldürüldü, öldürülmeye de devam ediyor" diye konuştu.

Şu an Rabiatul Adeviyye Meydanı ile irtibatlarının tamamen koptuğunu açıklayan Ali, "Oraya hiçbir durumda giriş çıkışlar yapılmıyor. Keskin nişancılar tarafından insanlarımız vuruluyor. Protestolara devam edeceğiz, meydanlarda olmayı sürdüreceğiz. Olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ile beraber yaşanan katliamların artacağını düşünüyoruz. Bu konuda uluslararası kamuoyunun acilen harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.