BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,90
ALTIN 2.386,29
HABER /  DÜNYA

Yabancı medyada katliam utancı

Mısır'da darbecilerin gerçekleştirdiği binlerce kişinin öldüğü katliamı medya yine göremedi.

Abone ol

Mısır'da yaşanan katliamlara batı dünyası yine kayıtsız kaldı.

The Huffington Post: Gösterilerde yaralanan bir Mısırlının sorduğu "Herkesin konuştuğu demokrasi bu mu?" şeklinde bir soru ile Mısır'daki katliamı okuyucularına aktardı.

CNN International: "Kahire'de karışıklık ve kaos" manşeti ile yaşananları takipçilerine duyurdu.

BBC: "Kahire'deki çadırlar kan akıtılarak temizlendi" şeklinde bir manşet attı.

The Washington Post: Yaşanan katliamı "Mısır güçleri Mursi yanlılarının kamplarına baskın yaptı" şeklinde gördü.

Le Monde: Mısır'da güvenlik güçlerinin çok sayıda kişinin ölmesine neden olan, darbe karşıtlarına müdahalesi Fransız basınında bir numaralı gündem maddesi oldu.

Fransız basını, yer yer "katliam" kelimesini de kullanırken, ünlü Le Monde gazetesi müdahaleyi, “Mursi yanlılarının tahliyesi kanlı başladı” başlığı ile duyurdu.

Le Monde, Müslüman Kardeşler sözcüsünün aktardığı “katliam” ifadesine vurgu yaparken, en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

Mısır polisinin Nahda ve Adeviyye meydanlarını boşaltmak için bu sabah helikopter destekli operasyon düzenlediğini ifade eden Le Monde, kalabalığa karşı göz yaşartıcı gaz kullanıldığını, aynı zamanda civardaki binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiğini aktardı.

Haberde “kan gölü”ne dönüşmesi istenmeyen operasyon sonrası İçişleri Bakanlığı’nın “olaylar tamamen kontrol altında” olduğu açıklamasına yer verildi.

LE FİGARO: "POLİS GÖSTERİCİLERİ MEYDANDAN ÇIKARDI"

Müslüman Kardeşler’in sözcüsünün sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yaptığı açıklamaya yer veren Le Figaro, sözcünün “250 kişi öldü. 5 binden fazla yaralı var” açıklamasını öne çıkardı.


Gazete ayrıca, göstericilerin internetten yaptığı, “Bizi öldürmeyin. Biz İsrailli ya da terörist değiliz. Biz Mısırlıyız” yönündeki çağrılarını da okurlarına aktardı.

LE PARİSİEN: "POLİS, MURSİ YANLILARINI DAĞITTI, EN AZ 17 ÖLÜ VAR"

Le Parisien gazetesi, müdahale sırasında ajanslardan yansıyan ilk bilgilere göre, 2’si polis en az 17 kişinin öldüğünü belirterek, operasyon sırasında çok sayıda göstericinin de yaralandığını duyurdu. Gazete, “Polis, devrik İslamcı Cumhurbaşkanı taraftarlarını iki meydandan çıkarmaya başladı” ifadesini kullandı. İçişleri Bakanlığı’nın, "Bazı göstericiler, polise ateş açtı” açıklamasına da yer veren gazete, Müslüman Kardeşler’in “katliam yapıldı” ifadesini de okurlarıyla paylaştı.

LİBERATİON: "KAHİRE'DE MURSİ YANLILARINA KANLI MÜDAHALE" 

Kahire’de sabah saatlerinde düzenlenen polis operasyonunu, “kanlı müdahale” başlığı ile veren Liberation gazetesi, polisin, 1,5 aydır “Mursinin geri dönmesini isteyen” kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu göstericilerin barikat kurduğu alana göz yaşartıcı gaz atarak girdiğini bildirdi.

Geçici morga getirilen 17 cesedin olduğunu ifade eden gazete, 2 polisin de hayatını kaybettiği operasyonda Müslüman Kardeşler’in "100 ölü, 2 binden fazla yaralı var" açıklamasına da yer verdi.

İ