BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.396,40
HABER /  DÜNYA

Türk Kızılay’ı Mısır için hazır

Türk Kızılayı, Mısır’a yardıma hazır olduğunu bildirdi. <br/>Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Mısır’daki son olaylar üzerine Mısır Kız...

Abone ol

Türk Kızılayı, Mısır’a yardıma hazır olduğunu bildirdi.
Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Mısır’daki son olaylar üzerine Mısır Kızılayı ile iletişime geçildiği belirtilerek, Türk Kızılayı’nın yardıma hazır olduğu vurgulandı.
Açıklamada, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Kamil Kolabaş’ın Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiği belirtilerek, yetkililerle görüştüğü ifade edildi ve Türk Kızılayı’nın bölgede insani görev yapma noktasında hazır olduğu kaydedildi.
Açıklamada, “Doğal afetler kadar insan kaynaklı afetlerde de ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, bir süredir Mısır’da yaşanan olayların neden olduğu can kaybı ve yaralanmalar neticesinde yardım girişimlerini hızlandırdı. Mısır Kızılayı ile iletişime geçen Türk Kızılayı, bölgedeki insan acısının dindirilebilmesi için yardım teklifinde bulundu” denildi.
Türk Kızılayı’nın bölgede yardım çalışması gerçekleştirebilmek amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladığına dikkat çekilerek, bölgedeki gelişmelerin devletin ilgili organları ile koordineli şekilde yakından takip edildiği ifade edildi.