BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan AB'ye Mısır tepkisi!

Hükümet kanadından bir açıklama da Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ itidal çağrısı yapan AB'ye yüklendi. İşte o açıklamalar;

Abone ol

İNTERNETHABER/ ÖZEL İÇERİK
Mısır'da bu sabah yaşanan katliamın ardından hükümet kanadından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaşananlar sonrası 'itidal' çağrısı yapan AB'ye tepki gösterdi.

"Uluslararası toplum suskunluğunu korumakta. Nerede AB, nerede BM? Bu hadise karşısında seslerini yükseltmeliler" diyen Bozdağ açıklamalarını şöyle sürdürdü;

İşte açıklamalarından satırbaşları;

NEREDE AB, NEREDE BM?


Katliam oldu. Yine bakıyorsunuz uluslaraarası toplum suskunluğunu korumaktadır. Batı ülkeleri maalesef Mısır'da demokrasi, insan hakları ve milli irade sona erdirilirken herhangi bir tavır ortaya koymaması son derece düşündürücüdür? Buradan soruyorum. Nerede AB, nerede BM, nerede Avrupa ülkeleri, nerede İslam ülkeleri? Bu hadise karşısında sesini yükseltmesi gerekirken, yükseltmeyenler nerede?

TÜM DÜNYA DEMOKRASİ SINAVINDAN GEÇİYOR

Bu işe müdahale etme imkanı olan herkesi ve her kesimi, demokrasiden yana tavır almaya davet ediyoruz. Bir kez daha bu sınavdan uluslararsı toplumun kendisinin sınandığını görmesi lazım. Tüm dünya Mısır'da olup bitenler nedeniyle demokrasi sınavından geçmektedir. Ancak maalefes pek çok ülke bu sınavı geçememiştir. Biz buradan bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz, insan haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

DARBECİ YÖNETİME SESLENDİ

Mısır'daki darbeci yönetim umarız ki bu hadiselere son verir. Bunun için de Mursi'nin serbest bırakılması, siyasi tutukluların serbest bırakılmaı, insanların taleplerinin dikkate alınması son derece önemlidir.

TAVRI NET TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR

AB'ye bakıyorsunuz tarafları itidale davet ediyor. Keskin nişancılar masum insanları öldürüyor. Ramazan ayında bir sabaha karşı böyle bir ortamda bunlar yapılıyor, bunlar karşısında itidal çağrısında öte söylenecek sözlerin olduğunu düşünüyoruz. Gerek AB'den, gerek BM'den baktığınız zaman kamuoyunu rahatlatacak bir tavır ortaya koyulmamıştır. Tavrı net olan tek ülke Türkiye'dir.


Avrupa Birliği'nden katliam açıklaması

Avrupa Birliği Dış Politika Temsilcisi Catherine Ashton sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Mısırlı yetkililere itidal çağrısında bulundu.

6441.jpg