BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

Bilinenleri değiştirecek görüntüler

Ergenekon iddianamesinde Sivas katliamı ile ilgili bilgiler ve bugüne kadar hiç ortaya çıkmamış görüntüler de yer aldı.

Abone ol

Ergenekon'un kabul edilen 3’üncü iddianamesinde, Madımak Katliamı ile ilgili şok ayrıntılar yer aldı

Ergenekon'un 3. iddianamesinde 16 yıldır hala failleri ortaya çıkarılamayan Sivas katliamına ilişkin yeni bilgiler ve görüntüler yer aldı.

Yakın tarihin en karanlık olaylarından biri olarak kabul edilen 37 kişinin yanarak can verdiği Madımak Katliamı ile ilgili şok ayrıntılar yer aldığı iddianamede olayların Ergenekon örgütü gerçekleştirilrdiği iddia edildi.

Gizli tanık ifadelerine dayandırılan bu iddiaya ek olarak katliamla ilgili olarak şu ana kadar ortaya çıkmayan bazı görüntüler de iddianamede yer aldı.

GÖRÜNTÜLER EK DELİL KLASÖRLERİNDE YER ALDI

Görüntülerin önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen ek delil klasörleri arasında yer alacağı öğrenildi. Bu görüntülerin olayla ilgili şimdiye kadar “bilinenleri değiştireceği” söyleniyor.

Karanlıkta kalan Madımak katliamıyla ilgili çarpıcı soruların gündeme getirildiği iddianamede, gizli tanık ifadelerine dayandırılan bilgiler ışığında, bu katliamı sağ ve sol terör örgütlerinin birlikte organize ettiği ifade edildi.

Eylemin gerçekleştiriliş tarzının Ergenekon’un 2000’li yıllarda her ideolojiden terör örgütleri ile birlikte gerçekleştirdiği eylem tarzlarıyla örtüştüğüne dikkat çekildi.

Bu arada Akın Birdal’a suikast düzenlemekle gündeme gelen Türk İntikam Tugayı (TİT) adlı grubun da Madımak’ta rol aldığına işaret edildi. TİT, Semih Tufan Gülaltay tarafından kurulmuştu.