BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bilim adamları 'Kıyamete 3 dakika kaldı'

Dünyanın sonunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin çok tartışılacak bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

"Atomik Bilim Adamları" isimli bir grup, dünyanın son 30 yılda insanlar tarafından çok ciddi bir şekilde tahrip edildiğini belirterek, daha önce açıkladıkları "Dünyanın 5 dakikası kaldı" şeklindeki açıklamalarını "Üç dakika kaldı" diye revize ettiler.

“Atomik Bilim Adamları Bülteni” adlı grup, dünyanın son 30 yıl içerisinde insanlardan kaynaklanan sona doğru daha çok yaklaştığını ileri sürdü.

SAAT 2 DAKİKA İLERİ ALINDI

Atom bombasının yaratıcısı olan bilim adamları tarafından kurulan grup, ünlü “Kıyamet Saati”ni Perşembe gününden itibaren iki dakika ileri aldı.

Grup, dünyanın felaketle son bulacağı ve adına “gece yarısı” dedikleri zamana daha önceden tahmin edildiği gibi beş dakika değil üç dakika kaldığını ileri sürdü.

KIYAMET SAATİNİ ÖLÇÜYOR

Grup, 1947 yılından beri “Kıyamet Saati” ile dünyanın sonuna ne kadar zaman kaldığını ölçüyor. 2007 yılından beri de bu saate iklim faktörü eklendi.

Atomik Bilim Adamları Bülteni’nin, Perşembe günü “Hapı yuttuk!” sloganıyla yaptığı bu açıklama dünyanın dört bir yanında yankı buldu.

Bülten’in başkanı olan Kennette Benedict, Washington’da düzenlediği basın toplantısında, “Bu medeniyetin sonu demektir...Nükleer silahlar ve küresel ısınma sorumlu tutuluyor...Küresel felaket olasılığı çok yüksek” dedi.

Benedict açıklamasında hem iklim değişikliğinin hem de nükleer silahların modernize edilmesinin eşit olarak insanoğlunun varlığını inkar edilmez bir şekilde tehdit ettiğini ve grubun yönetim kurulundaki 20 bilim adamının saati gece yarısına doğru biraz daha yaklaştırmaya karar verdiklerini söyledi.